00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

צלי עגל (רולדה) ביין ופטריות

 
 
צלי (רולדה) עגל ביין ופטריות
 
כן, כן, כן.... אני יודעת שכתבתי שאגיע לפה רק אחרי הסדר, אבל קשה לי להתאפק מלהראות לכם את הצלי (רולדה) שהכנתי לליל הסדר היום לפנות בוקר (03:00). מה לעשות כשרק אני מבשלת לליל הסדר? :-)
 
והטעם............אלוהי. בחיי.
 
 
 
 
2 ק"ג בשר עגל - לבקש מהקצב שלכם שיגלגל את הנתח
ויעטוף ברשת
1/4 כוס שמן
5 בצלי שאלוט קצוצים דק (אם אין אפשר 2 בצלים רגילים)
1 בצל סגול
300 גר` פטריות - פרוסות
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
3 שיני שום - פרוסים
 
 
להשרייה
 
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
 
 
לערבב את חומרי המשרה ולמרוח על הרולדה. להשאיר במקרר ללילה.  אני השארתי כמעט יממה.
 
להכין מספר חתכים בבשר ולהכנסי לתוכם פרוסות שיני שום. אפשר
להכניס גם מצידי הנתח פנימה.
 
לחמם שמן בסיר גדול ולהזהיב את הבצלים. להוסיף את נתח הבשר ולטגן (לסגור) את הנתח מכל הצדדים.
 
 
 
 
מוסיפים את היין , מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ 20-30 דקות תוך הפיכת הבשר . מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לבשל עוד 30 דקות בערך.  לקראת סיום הבישול לחמם תנור לחום של 130 מעלות.
 
להוריד מהאש להוסיף את הפטריות ואת שאר השום (אם נשאר לכם) . לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור לשעה עד שעתיים. תלוי כמה רך אתם רוצים את הבשר שלכם. לקרר.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת