00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

כתית

כתית, היכל התלמוד 4, תל אביב

 

נגעה בשמיים

 

מילים רבות נכתבו בשנה האחרונה על השף מאיר אדוני, בעקבות ניצחונו המופלא בתחרות קרב סכינים המתוקשרת. משף אנונימי יחסית הפך אדוני לסטאר, כזה שכתבות וראיונות עימו מתפרסמים חדשות לבקרים. כתית, המסעדה בה מתפקד אדוני כשף-שותף, הפכה לאתר עלייה לרגל ולדעת רבים נחשבת כיום למסעדה היוקרתית הטובה בישראל.

 

המטבח במקום הוא צרפתי ים תיכוני, סגנון הבישול ייחודי, גדוש ומכיל בדרך כלל כמות יוצאת דופן של מרכיבים. טביעת אצבעו של אדוני ניכרת בכל, כשכל מנה בתפריט זוכה לפרשנות אישית מורכבת, לא שגרתית - ולעיתים אף גרנדיוזית.

 

המחירים בכתית הם מהגבוהים במחוזותינו, ארוחת ערב תגיע כאן בקלות לאלף שקל לזוג. למרבה המזל העסקית מתומחרת בצורה שווה (כמעט) לכל כיס: 126 ₪ למנה ראשונה ועיקרית. הגענו למסעדה ביום ראשון בצהריים על מנת לחגוג אירוע – וכצפוי היא היתה מלאה לחלוטין.

 

כתית ממוקמת בבניין תל אביבי ישן ויפהפה. נכנסנו פנימה ומיד התפעלנו מהמראה האלגנטי של המסעדה, מהקירות הלבנים, מהריהוט המושקע ומהאווירה המכובדת. הכל כאן משדר סטייל אירופי קלאסי, כזה שכל-כך לא אופייני למזרח התיכון.

 

 

הארוחה נפתחה בכוס של יוגורט סלרי חביב ועדין בטעמו, שפתח לנו את התיאבון.

 

 

למנה ראשונה הזמנו שקדי עגל בגריל פחמים. המנה הוגשה עם קרם תפוחי אדמה וכרישה בשום ודבש, קרוסטיני, בצלצלי פנינה וקציפת פטרוזיליה. שילוב של די הרבה טעמים למנה קטנה יחסית, אולם החיבור ביניהם היה מוצלח מאוד. השקדים היו נימוחים ועדינים - וקציפת הפטרוזיליה המיוחדת עוררה קריאת התפעלות. היתה זו מנת שקדי העגל הטובה ביותר שאכלתי עד כה בארץ.

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה נתחי פילה עגל בעישון פחמים. היא הוגשה עם חציל קלוי, תרד טורקי, עגבניות ולבנה. הבשר היה רך, בעל איכות נהדרת וצורת ההגשה של המנה היוותה תאווה לעיניים.

 

 

כמו כן הוגשו לחמי הבית: אחד חום עם צימוקים והשני לבן עם זרעי כוסברה – שניהם טריים וחביבים. הם הוגשו עם מלח גס, חמאה ואיולי אדמדם בעל טעם מורגש של מיונז. פרוסות הלחם חוסלו במהרה ותוספת קיבלנו ללא תוספת תשלום.

 

 

בין המנות הראשונות לעיקריות הוגש לשולחן מרענן חיך: כדור של סורבה אמרטו חביב על דבלים ביין.

 

 

למנה עיקרית הזמנו ראגו שוק אווז. המנה הוגשה עם ירקות שורש, פורצ`יני, מנגולד, ניוקי מקמח ערמונים מושחם, ערמונים קלויים וקציפת פורצ`יני. כמות יוצאת דופן של מרכיבים, שחשפה קשת רחבה של צבעים, ריחות וטעמים. כל טעימה היתה שונה מקודמתה. קציפת הפורצ`יני היתה מענגת, עדינה ומתקתקה קלות. מנה גאונית, ששווה לחזור לכאן ולו בשבילה.

 

 

עיקרית נוספת היתה לחי עגל בבישול איטי. היא הוגשה עם ירקות שורש צלויים, תמרים, שעועית בציר ארומאטי של עגל ורביולי חבושים. הבשר היה כה נימוח, עד כי לא הצריך כל שימוש בסכין. רביולי החבושים המתקתק חבר אליו יחד לשילוב טעמים מופתי. מנת חובה לחובבי בישול ארוך.

 

 

למנה אחרונה הזמנו קדאיף (49 ₪) במילוי סופלה גבינת עיזים, מי ורדים וגלידת דבש מרווה. קינוח מוצלח ומיוחד, שהוכיח שאיכויות המטבח כוללות גם את אגף המתוקים.

 

 

מנה אחרונה נוספת היתה קרם ברולה (49 ₪), שהכילה שוקולד לבן, פילה הדרים, גרניטה אשכוליות, גלידת קאונטרו, תותים וקציפת שוקולד וולרונה. קינוח חביב ומרענן, אם כי חבל רק שקציפת השוקולד היתה קצת מרה.

 

 

בניגוד ללא מעט מסעדות גורמה, המותירות את הסועד רעב ומרושש, מכתית יצאנו שבעים ובתחושה כי הארוחה היתה עסקה כלכלית משתלמת ממש. כל המנות שהוגשו היו נפלאות, מיוחדות ומאתגרות קולינארית. עזבנו את המקום בהרגשה, שאדוני איננו עוד שף, אלא אמן – ושכתית כיום היא המסעדה הטובה ביותר בישראל.

 

ציון: 5 כוכבים

 

עדכון מתאריך 14/04/09:

אתמול חזרנו לכתית אחרי שנה בדיוק - שוב לארוחה עסקית (שמחירה טיפס בינתיים ל- 139 ש"ח). גם הפעם היתה זו ארוחה נהדרת, שהוכיחה כי המסעדה ממשיכה לשמור על הסטנדרטים הגבוהים שלה. שמחנו לגלות שגם בתקופה של מיתון גלובאלי ומשבר בענף המסעדנות, הקהל ממשיך עדיין להגיע לכאן. המנות הראשונות והעיקריות היו טובות כתמיד - והדבר היחידי שמנע מהארוחה להיות מושלמת היה קינוח לא מוצלח בעליל.

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

שקדי עגל בגריל פחמים:

 

 

אספרגוס בגריל:

 

ראגו שוק אווז:

 

טליאטלה טימין:

דניס בגריל:


קינוח דקוואז אגוזי לוז, שהיה בלתי אכיל בשל גלידה בעלת טעם מלוח:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת