44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

קנידעלך של פעם עם שמלץ

קנידעלך של פעם עם שמלץ
קנידעלך  -כופתאות קמח מצה עם שמאלץ

חומרים ל - 6 מנות

קערה
סיר רחב
מסננת
ציר בקר עוף או ירקות,נוזל לפי כמות הסועדים
3
כפות בצל מטוגן קצוץ (בתנאי שאין בשמלץ)
4 כפות שמן או שמלץ
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים  רותחים
2 ביצים
   מרק עוף או בשר או ירקות. אם אין,
ציר עוף או בשר או ירקות מוכן.  
   כמות  הנוזלים לפי מס הסועדים. אפשר 
כפית אבקת מרק עוף או 
   בשר.
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור או לבן

אופן ההכנה:

קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן, שמלץ או אחר (אם השמלץ ללא בצל)

בקערה שמים את קמח המצות,יוצקים עליו מים רותחים מוסיפים את הבצל השמלץ,הביצים והתבלינים.מערבבים לעיסה אוורירית יציבה. (הקנידעלך לא צריכים להיות רכים מידי) שמים במקרר לשעה .

במקביל מרתיחים את המרק.  מים או ציר עם כפית מלח אחת.
אם משתמשים באבקת מרק עוף במים, או משתמשים בציר בשר או ירקות
.כאשר המים מתחילים לבעבע ,

מוציאים את העיסה מהמקרר.  יוצרים מהעיסה שיצרנו כדורים בגודל של כדור פינג-פונג או קטנים יותר כרצונכם.
צרים את הכדורים כאשר הידיים משומנות בשמן.

את הקנידעלך מכניסים למים/ציר/מרק הרותחים במשך 15-10 דקות (לפני הכנסת הקנידעלך).

הכדורים מתבשלים מהר. מפעם לפעם כדאי להפוך את הכדורים בתוך המרק בעזרת כף מחוררת כדי שיתבשלו מכל הצדדים.
המוכנים צפים. 
מסננים במסננת ומגישים במרק חם .

אפשר להכין את הקנידעלך יום מראש ולשמור במקרר
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת