44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוף ממולא בפירות יבשים לפסח



עוף ממולא בפירות יבשים

החומרים:
מחבת רחב
תבנית אפייה
נייר אלומיניום
1-2 ראשי   שום  שלמים אפשר גם יותר
שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור גרוס טרי
פפריקה אדומה
20 משמשים מיובשים
20 שיזפים מגולענים
קופסת אננס (750) גרם משקל נקי (טבעות)
1/2 כוס צמוקים
100 גרם אגוזי מלך שבורים קטן או חצי כוס פיסטוקים קלופים, לא קלויים.
3 עופות מס 2 או 3
50 גרם חמאה/מחמאה מומסת
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 190 עד 200 מעלות.
מורידים את ראש השום לרוחב כדי לחשוף את בשר שיני השום.
מניחים את ראשי השום שחלקם העליון על נייר אלומיניום, משמנים היטב בשמן זית מפלפלים וממליחים מעט סוגרים היטב את נייר האלומיניום ומכניסים לתנור עד שמתרכך.  בערך שעה.

ממשיכים להשתמש באלומיניום הארוך ששמנו על תבנית אפייה.
חותכים את הפירות לקוביות קטנות. 
לוקחים את העופות ובעזרת האצבעות מפרידים בעדינות את העור מן הבשר כדי לא לפצוע את העור.  




מכניסים את הפירות הקצוצים אל מתחת לעורו של העוף בכל מקום שאפשר, משתדלים שלא ליד הפתחים כדי שהפירות לא יהיו גלויים או ייפלו בתהליך האפייה.

כשהעוף כולו ממולא בפירות היבשים, קושרים את שתי רגליו בחוט שפגאט או אחר.  מוציאים את ראש השום האפוי, לוחצים על השיניים כדי לשחרר אותן מהקליפה
מועכים במזלג את שיני השום עם קצת הנוזלים שנשארו בתוך יריעת האלומיניום, אם צריך מוסיפים עוד טיפת מלח ופלפל.
מושחים את כל שטח הפנים החיצוני של העוף במחית השום. מטפטפים את החמאה/מחמאה המומסת על העופות ומכניסים לתנור לשעה וחצי של אפייה
במהלך האפייה, אוספים בכף גדולה לפחות 2-3 פעמים את כל הנוזלים שבתבנית ומרטיבים בהם את העוף מכל צד, שלא יתייבש.
כשהעוף שחום ועשוי, מכבים את התנור ומניחים לעוף לנוח בתנור מכובה כעשר דקות. 
גוזרים את החיבור בין שתי הרגליים,
ומגישים את העופות שלמים לשולחן, או מחלקים למנות לפי רצונכם, בזהירות כדי שמילוי הפירות היבשים לא ייזל, ויגיע לצלחת של הסועד.  העוף מקבל טעם נהדר הן בגלל האננס ומיציו שהתבשלו בתוך בטנו, והן בגלל מעטפת הפירות היבשים שהקיפה אותו ניתן להכין את אותה מנה עם חלקי עוף.
לקישוט, אני מפזרת אגוזי מלך או מקדמיה, (אפשר גם לאפות אותם יחד עם העוף.
בתאבון

אם אהבתם לחצו על אהבתי  תודה

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת