00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

אוכל של אבא

 
נראה לי שבכל בית יש אוכל של אמא ואוכל של אבא.
אצלנו בבית אבא אמא, היה בעיקר אוכל של אמא, היא הבשלנית והיא זו שהכינה גם את האוכל מהמוצא  של אבא, מצאנו את עצמנו יושבים לשולחן שמוגש בן חריימה חריף לצד גפילטע פיש, קוסקוס ומפרום לצד מרק עם קרעפלך , והכל טעים טעים.
אממה, היו כמה מאכלים שאמא לא היתה מוכנה להכין, לכן אבא היה מכין אותם, הוא היה הולך לצרכניה (המכולת במושב) קונה את כל המצרכים ומכין על אפה וחמתה של אמא, ומה הרגיז אותה יותר, שאנחנו הילדים, היינו מוכנים לוותר על הכל כדי לאכול מהאוכל של אבא שהתחלק איתנו בו עם חיוך של נצחון בזוית הפה.
 
לזכרך אבא, הכנתי היום את פצצת הפחמימות-
 
מקרוני עם תפוחי אדמה
 
המצרכים-
 
1/2 חב` מקרונים- הפסטה הארוכה עם החור
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
3-4 גבעולי סלרי
חמאה- רצוי מלוחה
גבינה מלוחה- בולגרית
מעט פלפל שחור גרוס.
 
אופן ההכנה
ממלאים סיר גבוה עד מחציתו במים, מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך-אבל שלא יתפוררו, יחד עם גבעולי הסלרי.
כשתפוחי האדמה מוכנים, שוברים את המקרונים לחצי מכניסים לסיר, מערבבים ומבשלים עד שהם כמעט כמעט מוכנים ולכבות את האש- הם ממשיכים להתבשל גם ללא האש.
לאחר כ- 2 דקות לסנן את רוב המים.
בצלחת לשים תפוחי אדמה ומקרונים, לחתוך מעל פיסות חמאה, ולפזר קוביות גבינה מלוחה.
מעל הכל לגרוס פלפל שחור.
לאכול לתאבון.
ועוד תמונה לסיום
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת