00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קבב ערבי / גלילי

 
  
 
 
יש על מדף ספרי הבישול שלי בבית 3 ספרים דומים.
 
בישול ערבי ארץ-ישראלי
טחינה - נענע - צנובר - כבש
בישול ערבי גלילי
 
 
רוב המתכונים דומים, שהרי בבישול ערבי עסקינן, הוסף או החסר מצרך זה או אחר.
 
אתם ודאי שואלים, אז למה לך שלושה ספרים דומים?
אז זהו, שקיבלתי אותם ככה "בקשיש", בלי כסף.
אז אני לא אקח?  :-) 
 
"שונא מתנות יחיה", אומרים ואני אומרת "אוהב מתנות יחיה" רק עם הרבה יותר אפשרויות............ :-)
 
 
 
אני חולה על קבב בכל צורה שיש, הנה המתכון הסופי שהוא ערבוב הלקוח משלושת הספרים דלעיל בתוספת טאץ` אישי משלי.
 
1/2 ק"ג צואר טחון 
1/3 כוס סולת
1 ביצה
1 כף קטשופ חריף
2 בצלים קצוצים עבה
1 חב` פטרוזיליה קצוצה דק
4 גבעולים בצל ירוק חתוך גס
מלח, פלפל, תבלין קציצות
*תבלין היקורי (ראה מטה)
צנוברים
 
  
מכניסים את כל המצרכים לקערה ומערבבים היטב. יוצרים מהבשר
קציצות מאורכות, מניחים על מגש ומכניסים למקרר למספר שעות.
 
חוסאם עבאס ממסעדת "אלבאבור" אומר כי על מנת שהקבבים לא יתפוררו בזמן הטיגון יש לקרר אותם היטב.
 
מטגנים במחבת או צולים על האש, 7 דקות בערך מכל צד. להיזהר שהקציצה לא תישרף.
 
 
תבלין  היקורי - תבלין המוסיף טעם מעושן לבשר. מגיע באבקה ובמשחה. את האבקה יש לערבב עם תערובת הבשר ואת המשחה יש למרוח על קציצות הקבב תוך כדי הטיגון.
 
 
סופ"ש מקסים
 
אלינוער
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת