00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוף ביין לבן

 
 
עוף ביין לבן
 
עוף שלם חתוך ל- 4
10 שיני שום מרוסקים
1/2 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כוס יין לבן חצי יבש
4 כוסות ציר עוף / בשר / ירקות
1/2 כפית פלפל לבן
מלח
4 שיני שום שלמות ומקולפות
 
 
לערבב שמן זית, שיני שום מרוסקים, מיץ לימון ופפריקה.
למרוח את העוף בתערובת ולעסות היטב . לשמור מספר שעות במקרר.
 
לחמם תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
 
לצלות את העוף במחבת עם מעט שמן משני הצדדים. כ-  3-4 דקות לכל צד.
 
לשפוך לתוך תבנית עמוקה לצליה יין וציר. להניח את העוף בתבנית.
לזרות מעל העוף פלפל לבן ומלח. להכניס לתבנית את שיני השום השלמות.
 
לאפות כשעה עד שעה וקצת. תלוי בתנור ובמידת רכות העוף האהובה עליכם.
 
 
מנה אלגנטית וטעימה. ליום יום, יום שישי וחגים. מעולה לאירוח.
 
להגיש עם פירה תפוחי אדמה.
 
 
בתיאבון,
 
אלינוער 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת