00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

רפאל

רפאל, הירקון 87, תל אביב

 

וקראת לשבת עונג

 

עונג שבת היא מצווה לפיה על יהודי להתענג במזון ובשתייה בשבת. אנחנו אמנם לא מאמינים אדוקים, אך השבוע החלטנו לקיים מצווה זו. המיקום שנבחר: מסעדת רפאל - אם כבר עונג אז עד הסוף.

 

שבע שנים לאחר פתיחתה, רפאל היא עדיין אחת המסעדות הפופולאריות ביותר בתל אביב. היא עדיין מככבת ברשימה המצומצמת של מסעדות יוקרה, שהולכים אליהן כדי לחגוג אירוע מיוחד. המקום חביב על פוליטיקאים ואנשי עסקים – כמו גם על סלבס וכדורגלנים מפורסמים. כמעט תמיד כשמגיעים לכאן רואים בסביבה פנים מוכרות.

 

העיצוב יוקרתי, מהודר, מלא סטייל – והנוף מול הים הוא מן המרשימים בארץ. התפריט, וזה אולי סוד משיכתו של המקום, אינו מתחכם יותר מדי. זהו מטבח צרפתי-ים תיכוני, המושתת על חומרי גלם משובחים.

 

הגענו למסעדה ביום שבת בצהריים לארוחת סוף שבוע במחיר 115 ₪ לסועד. בניגוד לאווירה האלגנטית של שעות הערב, ארוחת סוף השבוע עממית יותר ופונה לכל המשפחה. היא כוללת עשר מנות ראשונות ומנה עיקרית אחת. להלן מצעד המנות שהוגשו לשולחן: חציל בלאדי, עגבניות שרי עם מוצרלה של באפלו, "מטבוחה" של קישוא, "מסבחה" של שעועית, פלפלים שרופים באש, עלי גפן ממולאים בטלה ואורז, קוביות סלק אדום, גרבדלקס של סלמון, בשר טלה עם עלי מנגולד, סלט תפו"א, ירקות וזיתים כבושים. את רוב המנות הללו אנו מכירים היטב ממסעדות עממיות או ערביות בארץ – ולכן כששף כמו רפי כהן מגיש אותן, הציפייה היא לראות את טביעת אצבעו הייחודית בהן.

 

המנות הראשונות:

 

הסלטים היו טובים, חלקם טובים מאוד – וחומרי הגלם יוצאים מן הכלל. בלטה באופן מיוחד מנת הבשר עם עלי המנגולד שהיתה מקורית, עשירה בטעמים ולא כבדה מדי. גם קוביות הסלק האדום הפתיעו בטעמן עם שילוב ייחודי של כרמל, חזרת לבנה ושמן שומשום. מנות כמו החציל בלאדי והפלפלים הקלויים הוגשו בדיוק כפי שאנו מכירים אותן. מנת ה"מסבחה" של שעועית היא היחידה שלא התחברנו אליה, בעיקר בשל תבלונה המוגזם וחריפותה.

 

מנת החציל בלאדי מקרוב:

 

כמו כן הוגשה לשולחן סלסלת לחמים, שהיו טריים, חמים וטובים כתמיד:

 

למנה עיקרית הזמנו סטייק נתח קצבים (תוספת של 25 ₪). הבשר היה עסיסי, נטול שומן, לא רך אך לעיס. את מח עצם מרחנו על הבשר עם כפית, מה ששדרג עוד יותר את טעמו. זה לא היה נתח שהגיע לשיאים של "דוריס קצבים" – אך הוא בהחלט היה מוצלח בפני עצמו.

 

נתח קצבים:

 

עיקרית נוספת היתה שניצל עגל חלב. לכאורה הבחירה תמוהה – מדוע לאכול שניצל דווקא במסעדה כמו רפאל? אולם המנה בהחלט התאימה לאווירת ארוחת יום השבת. היא התגלתה כמוצלחת, בעיקר בשל איכותו של בשר העגל וגודלו המרשים - והוגשה עם צ`יפס, פירה וסלט ירוק.

 

שניצל עגל חלב:

 

הפירה:

 

למנה אחרונה הזמנו "מבחר פטיפורים של רפאל" (35 ₪), שהיו חביבים אך לא יותר מזה:

 

זאת לא היתה ארוחת גורמה, אלא ארוחת שבת מהנה ומשוחררת באחת המסעדות המפוארות בעיר. יצאנו החוצה וטיילנו בכיף לאורך חוף הים. השמש חיממה, הרוח ליטפה ונראה שעונת הרחצה כבר החלה. אז למה לא כל יום שבת?

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת