00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של יאיר אלטמן

ביקורת מסעדות: מול ים - העסקית הכי יקרה בעיר

העסקית של מול ים בנמל תל אביב מציעה 150 ₪ של תענוג היסטרי. חלזונות ים ברוטב מרינייר, קוקי סאן ז`אק על בריוש מטמטם וגם, חצי לובסטר מבושל בציר מיוחד. נכון, זה קצת יקר, עוד יותר מופרע אבל הכי, הכי טעים

ראשית נעשה היכרות עם שחקנית חדשה של ביקורות המסעדה: ביום שישי האחרון עבדכם הנאמן יצא ליום של כיף בלוויית האחיינית המאומצת שלו, הלו היא נעה רוטנברג (נעים מאוד). ומה טוב יותר לילדה בת 11 מלקנח את מקס ברנר הנצחי של נמל תל אביב באחת המסעדות היקרות בארץ – "מול ים"? נעה אוהבת שרימפסים, מה לעשות? וגם קלמארים באים בחשבון. ומי אני שיעמוד מול דרשנותה של בת 11? האחראי אגב, לכל הרגלי האכילה שלה זה אני. אני זה שהיה חייב לקחת אותה לכל מסעדה שביקרתי בעכבר הזהב האחרון ועכשיו במקום פלאפל הילדה אוכלת זוחלים. נהדר.

המסעדה ממוקמת בטיילת עצמה, ממש מול גלי הים המתנפצים במזח ולחות האוויר בערבוב נתזי מלח וניחוחות מלב ים ממלאת את המקום ורק מגבירה את התיאבון לתפריט מעמקים. עיצוב המקום יוקרתי, כשמפות לבנות מכסות את השולחנות וצדפות שזורות באבנים צבעוניות ואגרטלים מעוצבים מוסיפים קישוט אקסקלוסיבי. קהל הלקוחות אם שאלתם, בהתאם. טוב, חוץ ממבקר מסעדות משוגע וילדה בעלת תאבון שרצים שלא יודע גבולות. בדיוק אז התחלתי להרגיש את אותה מועקה בחזה שהעלה הארנק המצומק והאומלל שלי. בפעם שעברה שזללתי כאן הוא נאלץ לפצוח בדיאטת כסח אנורקסית כשנפרדתי לשלום מ-750 ₪ (לסועד). לכן תבינו כמה שמחתי כשהמלצרית האדיבה גילתה לנו שבאנו בזמן עסקיות ומחיר התענוג הוא "רק" 150 ₪. לקחנו שכזו, לשנינו (עד שיעלו לי את המשכורת אני נאלץ להסתפק בעסקית בודדת) וקנקן מים אימתני. מרק סרטנים הוא פתיח מסורתי אותו אני מזמין בעקביות בכל פעם שרגליו דורכות במקום. הוא אינו חלק מהעסקית ומחירו מהזולים בתפריט (90 ₪). אם בזוג הגעתם ניתן להזמינו כ"קפוצ`ינו מרק סרטנים" וכך כל אחד מהסועדים יוכל ליהנות מטעימה בכמות ובמחיר של צלוחית בודדת. מדובר במרק הטוב ביותר בציון, על אף אי כשירותו המובהקת. ויסלח לי מאיר אדוני שף "כתית", אך הגרסה המקומית למרק סרטנים גוזלת ממנו את הכתר. צבעו כתום עז, וטעם הסרטנים המתקתק דומיננטי, כשמספר זוגות של שרימפסים משתכשכים להנאתם במרכזו. נגיעות יין לבן מורגשות גם כן ברקע ומרקמו קטיפתי ולא סמיך מידי. פשוט נפלא. מכל הצעותיו של התפריט אסור בהחלט לפסוח על זו. אבל ההתפרעות הגסטרונומית שלי הגיעה לשיאים חדשים דווקא באותו יום שישי שתוף השמש בו טעמתי, לראשונה "בילוט" שהם סוג של חלזונות ים, ובכך העליתי את רף התפריט שלי לגובה צורפתי (טוב, כמעט – רגלי צפרדעים עדיין לא נוסו וכנראה שגם לא ינוסו. לעולם!). אלו הושרו ברוטב מרינייר של חמאה, ירקות שורש ויין לבן בטעם חמצמץ ומרקם בשרני. הרכיכות הקטנטנות מגיעות שלמות בקונכיות המעניקות למנה דקורציה ייחודית ומעניינת.

ואם כבר אנו בעניין רכיכות, מיד אחריהם קפצו לשולחן טבעות יפות של קוקי סאן ז`אק, הצדפה האהובה על עבדכם הנאמן המאופיינת בבשרנות אגדית וטעמי ים עדינים. זו הגיעה על בריוש עם ירקות נירואז בוינגריט תפוזים. הבריוש היה לטעמי מיותר. רכיכה עדינה שכזו, נסיכת הים אם תרצו, זקוקה להופעת יחיד על במת הצלחת, אחרת היא נבלעת ברקע כשטעמים אחרים מעפילים עליה.

אחריה הגיע מחצית לובסטר אדמדם על קרפ בקציפת סרטנים. המנה הזו מתאימה במיוחד למי מכם שניכן באהבה לחיה הימית הזו אך שונא להתעסק שעות בקילוף הבשר משריונה. הלובסטר בושל בציר של עצמו כך שהשריון נשאר עליו לקישוט נטו ומורד ממנו בקלות. הקרפ עצמו ממולא בריקוטה, אספרגוס וקוביות לובסטר כשקציפה ירוקה משלימה את העיצוב. מנה נפלאה, צבעונית מאוד ומיוחדת.

בשלב הזה ארנקי זעק "חרם" וכך ויתרנו בראשותכם על הקינוחים, שאם זיכרוני אינו מטעה אותי הם נהדרים לא פחות. אגב, שווה לבקר בחדרי הנוחיות, גם אם לא צריך. החדרים הקטנים עוצבו ביוקרתיות, תוגברו בפרחים, מגבות המגלגלות יפה למענכם ורווחו עד כדי סוויטות קטנות. באמת שבא לך פשוט להישאר...  

סולם אלטמן

 איכות מזון: מנות הים הטובות (והטריות) בציון, ניחנות בתחכום יוקרתי. חלקם עוד נשמו שניות אחדות באקווריומים במסעדה טרם עליתם על המחבת

 שירות: מקצועי ואדיב במיוחד

 אווירה: אקסקלוסיבית

  9.5 בסולם אלטמן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יאיר אלטמן אלא אם צויין אחרת