00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קוגל מצות, פיטריות וכרשה

 
 
  
 
פיי לוי, בוגרת ביה"ס לבישול בפריז La Varenne , מחברת ספרי בישול והיחידה שהוציאה ספרים בשלוש שפות. עברית,אנגלית וצרפתית. בעלת טור אוכל בעיתונים שונים ברחבי העולם, מופיעהבתוכניות בישול בטלויזיה האמריקאית, מנחת סדנאות בישול וכו`.....
 
אשה שידה בכל.
 
 
כשהגיעה פיי לארץ בפעם הראשונה במסגרת מחנה קיץ הכירה את מי שלימים נהיה בעלה, יקיר לוי. יקיר ואני גדלנו באותה שכונה מגיל אפס.
 
אני הכרתי את פיי כשהגיעה לארץ בפעם השניה ללמוד באוניברסיטה העברית ........ כל קשר בינה ובין אוכל, אז, היה מקרי בהחלט.........
 
כשיקיר רצה להתחתן עם פיי אמרה אמא שלו,  "אפילו חביתה היא לא יודעת לבשל". המשפט הזה היה הטריגר בשביל פיי להתחיל לבשל והשאר היסטוריה.
 
 
 
קוגל של פיי לוי עם מצות מקמח מלא, פיטריות וכרשה

 

(את המתכון הזה מלמדת פיי בסדנת בישול לפסח שהיא מעבירה בלוס אנג`לס)

 

 

6 מצות מקמח מלא

כוס וחצי מרק צלול של עוף או ירקות, חם

1 או 2 כרשות גדולות, החלק הלבן וירוק בהיר בלבד

4 או 5 כפות שמן זית

225 גרם פיטריות פרוסות

מלח ופלפל טרי טחון

כפית פפריקה + מעט לפיזור בסוף

2 גזר גדולים, מגוררים גס, אם רוצים

קמצוץ פפריקה חריפה

2 ביצים גדולות, טרופות

 

לחמם את התנור לחום בינוני  175 מעלות. לפורר את המצות לתוך קערה גדולה ולמזוג מרק חם עליהן.

 

לחצות את הכרשות פעמיים לאורך ולטבול אותן מספר פעמים בקערת מים כדי לנקות אותן היטב ולהוציא את כל העפר. לפרוס דק.

 

לחמם 2 כפות שמן במחבת. להוסיף את הכרשות, מלח ופלפל ולטגן על חום בינוני תוך בחישה תכופה במשך 5 דקות. לכסות ולבשל על אש קטנה, תוך בחישה לעיתים קרובות, במשך 5 דקות.

 

להוציא את הכרשה מהמחבת. להוסיף למחבת כף שמן ואת הפיטריות, מלח, פלפל ופפריקה ולטגן במשך 3 דקות או עד שהן מתרככות. להוריד מהאש ולהוסיף את הגזר. להוסיף את תערובת הירקות לתערובת המצות ולתת להתקרר. להוסיף פפריקה חריפה. לטעום ולתקן את התיבול. להוסיף את הביצים.

 

לשמן כלי אפיה של 2 ליטר ולהוסיף את התערובת. לפזר עליה את שאר השמן ומעט פפריקה. לאפות במשך 45 דקות או עד שהקוגל מוצק.

 

6 עד 8 מנות.
  
  
והנה משהוא קטן אליכם מפיי:
 
I am delighted to contribute a recipe to my friend Lior`s blog.
 
When we met, neither of us was very experienced in the kitchen. Lior was known among Yakir`s circle of friends
as the beautiful young woman everyone was crazy about!
 
 
So, here we are, having fun in the kitchen. We enjoy exchanging information about my favorite subject - ingredients
and interesting dishes.
 
Faye
 
 
שיהיה לכולם בתיאבון!
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת