00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אבו מרון

אבו מרון, קיבוץ גלויות 1, חיפה

 

קרם חומוס

 

חיפה היא סוג של תעלומה קולינארית. לא ברור כיצד בעיר, שהינה השנייה בגודלה בישראל (והשלישית באוכלוסייתה) ישנן כל כך מעט מסעדות ראויות. גם בגזרת החומוס המצב כאן לא מעודד במיוחד. קשה להבין כיצד בעיר מעורבת, בעלת תושבים ערבים רבים כל כך, לא צמחו חומוסיות ידועות בעלות שם, כפי שקרה למשל בעכו השכנה.

 

החומוסיה אולי היחידה בעיר, שהתפרסמה מעבר למחוזות הכרמל, היא "אבו מרון" בעיר התחתית. המקום פועל משנת 1969 וממוקם מתחת למסגד הווקף. הוא נקי, מסודר, השרות בו מסביר פנים – והכי חשוב: המזגן כאן פועל כמו שצריך ביום שרבי (מתי כבר לעזאזל יסתיים גל החום הנוכחי?).

 

הגענו לאבו מרון רעבים מתמיד לאחר טיול מאומץ של מספר שעות בנחל ספונים (נופים של חוץ לארץ במרחק 10 דקות נסיעה ממרכז העיר). הזמנו מנה של חומוס פול (19 ₪). זה לא היה סתם חומוס - אלא קרם חומוס – עם מרקם עדין ועומק טעמים יוצא דופן. דווקא הפול לא הלהיב – ולכן מוטב להתמקד כאן בחומוס הנהדר, מבלי שאף אחד יחבל לו בהצגה.

 

כמו כן הזמנו משאוושה (19 ש"ח), שהיתה מוצלחת גם כן, עם טחינה טובה, גרגירים נימוחים ועדינים – ושמן זית מוצלח. לא אלוהית כמו המשאוושה שאכלנו אצל אבו סוהיל בעכו חודש שעבר – אבל מנה בהחלט מוצלחת בפני עצמה. סלט ירקות (20 ₪), שהורכב מירקות טריים והיה חתוך דק, היה מוצלח גם כן.

 

סימנו את אבו מרון כאופציה מקומית מוצלחת לצלחת חומוס טובה – ונשמח לחזור לכאן גם בעתיד.

 

ציון: 4 כוכבים

 

נחל ספונים:

 

אבו מרון מבחוץ:

מנת החומוס פול:


המשאוושה:

סלט הירקות:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת