00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

גלילות מתוקות מעלי פילו

22/03/2008
 
 
 
לצערי, עברתי אתמול ניתוח קטנטן ואהיה בימים אלה בבית, כך שכנראה "תיאלצו" לקרוא הרבה מתכונים, כי כדי להעביר את הכאב אני מעסיקה את עצמי בתרפיה הכי אהובה עלי.........במטבח, אלא איפוא?
 
 
אני מביאה לכם פה אחד מהסודות שלי לשדרוג גלילות מבצק פילו וכל אחד שיאכל ישאל מאיזה קונדיטוריה הבאתם את זה............. הבטחה.
 
אחרי הפשרת העלים במקרר , להוציא את מספר העלים שתשתמשו בהם לכל גלילה יש לכסות את שאר החבילה במגבת לחה.
 
למרוח כל 2 גליונות בצק בחמאה נמסה. אין צורך למרוח על כל דף. זה ממילא עובר לדף השני. וכאן מגיע השדרוג האמיתי. על החמאה לפזר סוכר חום בהיר ומעליו אגוזים טחונים. להמשיך כך עוד פעמיים.
 
אני משתמשת בכל גלילה ב 6 או 7 גליונות בלבד. אין צורך ביותר.
 
 
למילוי בפרג: - הקליקו כאן
 
 
למילוי בגבינה מתוקה:
 
2 חבילות גבינת טוב טעם
100 גר` גבינה 5%
1 כף קינמון
סוכר לפי הטעם
צימוקים - אם רוצים
 
 
מלית אגוזים:
 
200 גר` אגוזי מלך קצוצים גס
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף ברנדי או יין
100 גר` צימוקים
1 כף קינמון
 
 
מלית תמרים:
 
חצי קילו תמרים ללא חרצנים (ניתן לקנות מוכן בכל סופר)
2 כפות יין אדום מתוק
100 גר` קוקוס
100 גר` שקדים קצוצים דק
1 כף קינמון
1 כף לימון
 
 
שאר המליות לפי טעמכם, דמיונכם ויצירתכם.
 
 
בתמונה מטה:  מילוי פרג ומילוי גבינה לבנה
 
 
 
 
להניח את המילוי בקצה העלים. לקפל דפנות ולגלגל את העלים .
 
להבריש בחמאה מומסת את הגליל טרום הכנסתו לתנור.
 
לאפות בתנור בחום בינוני נמוך, כ- 20 דקות או עד שהגלילות מתחילות לקבל צבע חום בהיר.
 
לפזר מלמעלה אבקת סוכר.
 
הכי טעם בעולם. מובטח.
 
יום נהדר לכולנו
 
אלינוער
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת