00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

עד העצם

עד העצם, שדרות אבא אבן פינת משכית (בנין מרכזים), הרצליה

 

תן כבוד לזקן

 

אם היו מעניקים פרס מפעל חיים למסעדות, כאות הערכה לתרומתן לסצינה הקולינארית המקומית, אז עד העצם היתה מועמדת בכירה לתואר. המסעדה נפתחה לפני למעלה משני עשורים, במה שהיה אז אזור המוסכים של הרצליה פיתוח, מרחק שנות אור ממתחם ההייטק הנוצץ של היום. עד העצם היתה באותו זמן אחת המסעדות הראשונות בארץ, שהתיימרו להגיש בשר איכותי כמו בחו"ל.

 

כיום למרבה השמחה יש כאן אופציות לא רעות בכלל לקרניבורים. הסועד הישראלי למד להעריך נתח טוב ומוכן לשלם עליו בהתאם. התחרות הרבה בתחום גרמה לכך, שעם השנים זוהרה של עד העצם הועם - וכיום היא נתפשת כקצת מיושנת. ובכל זאת היא עדיין במשחק, עם קהל לקוחות קבוע, שזוכר למקום את חסד נעוריו. הגענו למסעדה במסגרת שבוע הגורמה של מעריב, בו עבור 79 ₪ מקבלים ארוחת שלוש מנות. העיצוב כאן פשוט, בסיסי, ולא יומרני - בניגוד גמור לכמה מהיכלי האוכל המושקעים בסביבה.

 

למנה ראשונה הזמנו כנפי עוף ברוטב צ`ילי פיקנטי. הבשר היה טעים, עדין ונחלץ בקלות בין העצמות הדקות. חבל רק שרוטב הצ`ילי עימו הוא הוגש, היה קצת חסר השראה. הוא הזכיר בפיקנטיות שלו את הרוטב המפורסם של הדיקסי, אך לא התקרב אליו בעושר טעמיו.

 

 

מנה ראשונה אחרת היתה פטריות בוסטון, שהן פטריות שמפיניון בטמפורה ברוטב סויה, שום וטבסקו. נישנוש חביב ופשוט למדי, המתאים לפתיחת ארוחה.

 

 

למנה עיקרית הזמנו בהמלצת המלצרית ג`ינג`ר ריבס (תוספת של 15 ₪ למחיר). מדובר בספריבס ברוטב סויה, דבש, שום וג`ינג`ר. המסעדה אגב מעידה על עצמה, שהיתה הראשונה בארץ להגיש ספריבס אמיתי. המנה כללה שלוש צלעות בשרניות, ללא חלקי שומן לא אכילים. הרוטב היה עשיר, מתקתק, מעקצץ ומיוחד. בהחלט הפתעה לטובה.

 

 

עיקרית נוספת היתה המבורגר עד העצם, המבוסס על בקר הנטחן במקום. קציצת הבשר היה היתה טעימה – אך לא הגיעה לרמת העסיסיות של כמה ממנות ההמבורגר המובילות בעיר.

 

 

לקינוח הזמנו סטיקי טופי פודינג – מאפה תמרים ודבש ברוטב טופי קרמל, שהוגש עם גלידת וניל. לא קינוח שייזכר לדורות – אבל בהחלט סביר ביחס למה שהתרגלנו לקבל ממסעדות בשרים בארץ.

 

 

מנה אחרונה נוספת היתה אצבע שוקולד, שהורכבה משלוש שכבות מרוכזות וחזקות מאוד של שוקולד.

 

 

היתה זאת ארוחה סבירה, נטולת ריגושים מיוחדים, אך גם חסרת נפילות. עד העצם אולי לא נמנית עם צמרת מסעדות הבשרים בארץ – אך היא עדיין רלוונטית וביכולתה לספק חווית אכילה טובה. משמח לגלות איך בעידן, בו מסעדות חדשות ומושקעות נפתחות כאן חדשות לבקרים, מוסד ותיק שכזה ממשיך להתקיים בכבוד.

  

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת