00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

צ`ימעס ועוד סלטי גזר

זוכרים את סבתא שתמיד אמרה שאם תאכלו הרבה גזר לא תזדקקו למשקפיים?
 
זה לא בדיוק מצוץ מהאצבע. כולנו זקוקים לויטמינים לגדילה נכונה בפרט ולשם קיום בכלל. בגזר יש המון ויטמין A המעולה לעור ולראיה תקינה.
 
הגזר מכיל גם ויטמין E, C ו- D ואף מינרלים כמו סידן ואשלגן.
 
1 גזר בינוני מכיל כ- 30~ קלוריות.
 
שתיה מסודרת של מיץ גזר עוזרת בניקוי הכבד. קרי,ניקוי משומנים, קרי, רמת הכולסטרול יורדת.
 
וזה תמיד מזכיר לי סיפור מההריון . כל מה שרציתי לאכול בשלושת החודשים הראשונים היו ענבים וגזרים. מאיפוא יביא הצמוד המסכן ענבים בנובמבר, דצמבר וכו`........ אז עוד לא היו ענבי חממה. הייתי שולחת אותו להביא לי קופסאות לפתן פירות ודולה משם את הענבים המצוקמקים שדמו יותר לצימוק מאשר לענב....    יאק :-)
 
בנוסף היתה לו משימה יומית. להביא לי מיץ גזר . כל יום קיבלתי ליטר מיץ גזר שהייתי שותה בראוותנות...
 
מזל שהבת שלי לא יצאה צהובה  .
 
..............
 
אני לא יודעת איך זה אצלכם רבותי, אבל אני פשוט "חולה" על צימעס (גזר מבושל תוצרת אשכנז).
 
אצלנו בבית יש 2 גרסאות אהובות וגם איתן ניתן לשחק ולהוציא את מה שלא אוהבים. אחת עם גזר חי והשניה עם גזר גמדי. הגמדים האלה פשוט הורגים לי את הדיאטה......... (עוד 4 ק"ג יא מאנאייק:-)
 
 
צימעס גזר גמדי
 
2 חבילות גזר גמדי
1/2 כוס סוכר חום כהה
50 גר` חמאה
1/2 כוס מים
קורט מלח
 
צימוקים למי שאוהב (אני אוהבת צימוקים רק בעוגות גבינה)
 
שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שרוב המים מתאדים.
 
 
צימעס - גירסה 2
 
1 ק"ג גזר
50 גר` צימוקים
1/2 כוס דבש / סילאן
1/2 כוס סוכר
100 גר` שזיפים מיובשים (חתוכים) - לא חובה
1 כוס מים
 
להכניס את כל החומרים לסיר. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד אידוי המים.
 
 
סלט גזר חי
 
5 גזרים שטופים וקלופים
1 בננה
1 תפוז
צימוקים
סוכר
 
מגררים הגזרים במגררת דקה. לחתוך את הבננה והתפוז המקולף. להכניס את כל החומרים לקערה, להוסיף סוכר לטעמכם ולקרר.
 
 
סלט גזר ופטרוזיליה   (צפון אפריקה )
 
5 גזרים שטופים ומקולפים
2 גבעולים בצל ירוק
מספר גבעולי פטרוזיליה
1 כפית סוכר
2 כפיות שמן
מלח, פלפל שחור
1-2 כפות מיץ לימון
 
לקטוף ולקלוף את הגזרים. לגרר במגררת דקה ולהניח בקערה. לקצוץ בצל ירוק ופטרוזיליה ומוסיפים לקערה. להוסיף את שאר החומרים, לערבב היטב  ולקרר.
 
 
שבת קסומה לכולם.
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת