00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא של...

פנקייק

10/03/2008
הילדים שלי אוהבים פנקייק. במיוחד הם אוהבים את הפנקייק שלי. שהם פשוטים ולא מסובכים. הפעם הראשונה שעשיתי פנקייק היתה בערך בגיל שתיים עשרה כשקיבלתי את הספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס ואז עוד קראנו לזה מחבתיות . אני חושבת שזה ספר הבישול לילדים הכי טוב שיצא אי פעם. ההורים שלי קנו לי עוד כמה ספרי בישול כשראו את התלהבותי ואת היישום בשטח אבל זה היה הכי מוצלח. המתכונים היו טובים. הם התאימו לילד שלומד לבשל בבית, לבד או עם הורים או אחים.
 
עד היום אני זוכרת את השוקו החם שהכנתי בדיוק לפי ההוראות. שוקולית עוד לא היתה אז והרעיונות שלה הוסיפו טעם בפשטות. כל מתכון שלה היה הצלחה בלי יומרות. אני זוכרת ספר אחר, עם צילומים של ילדים שעשה רושם טוב אבל היה נפילה בגלל המתכונים הלא מוצלחים או שכחה של פרט חשוב שהקדיחה את התבשיל.
 
גם היום יש ספרים לילדים אבל לדעתי, כל מה שראיתי עד כה, או שמפספס את הפשטות שמדברת לילדים, או שזה תרגום של ספר מחו"ל שלא מתאים לכאן, או שזה סתם מתחכם מידי. בכל אופן, אם נחזור לפנקייק, אז במשך השנים שכללתי את המתכון והיום אני ממש לא זקוקה להוראות. השינוי החשוב שחל לפחות במטבח שלי זה המעבר למחבת טפלון שחוסכת הרבה שמן. אני משתמשת גם בחלב דל שומן אז בלי התוספות הפנקייק כמעט דיאטטיים.
 
מעבר למתכון הפשוט יש כמה דברים בסיסיים שעושים את הפנקייק מה שהם. אחד מהם כמו שאמרתי זה מחבת טפלון גדולה וטובה. השני זה מרית מפלסטיק ששומרת על הטפלון שלא ישרט. השלישי זה סבלנות ומזיגה מדודה. הפנקייקים שלי הם קטנים ודקים יחסית והילדים שלי אוהבים שהם יכולים לאכול הרבה פנקייקים בארוחה אחת. ובקשר לסבלנות, אני בדרך כלל רוחצת כלים בעת הכנת פנקייקים. עיני האחת על המחבת והשניה בכיור. לא מסוגלת לעמוד ללא מעש ליד המחבת ולחכות. זה עלול לגרום לפנקייקים שלא יהיו מוכנים לגמרי.
 
המתכון הבסיסי ממנו יוצאים כעשרים וארבעה פנקייקים קטנים וחמודים:
כוח וחצי קמח תופח (אפשר רגיל עם חצי כפית אבקת אפיה)
כוס ורבע חלב
ביצה אחת
שתי כפות סוכר
כפית תמצית וניל
פעם גם הייתי מוסיפה כף שמן, אבל הפסקתי עם זה.
מערבבים היטב את החומרים עד שאין גושים. אם יש לכם מטרף זה ממש קלי-קלות. אם לא אז גם ערבול חזק במזלג יעשה את העבודה.
התערובת צריכה להיות סמיכה אך עדיין נוזלית.
 
מחממים את מחבת הטפלון על אש בינונית. כשהיא חמה מוזגים עיגולים קטנים לפי המקום במחבת, משתדלים שלא יגעו זה בזה. מחכים שיהיו בועות ואז הופכים. עוד כמה דקות ומעבירים לצלחת. אולי בהתחלה צריך קצת מיומנות עם מרית הפלסטיק ומחבת הטפלון אבל גיליתי שזה משתלם.

 
אחרי שהפנקייקים מוכנים שמים ערמה בצלחת וכל אחד מוסיף מה שבא לו. סירופ שוקולד או מייפל. סילאן ממש טעים. אפשר גם דבש מי שאוהב, ריבה או שוקולד למריחה. אפשר לגוון את תערובת הפנקייק בכך שמוסיפים להם שוקלד צ`יפס לפני הטיגון ואז לא צריך להוסיף כלום. ניסיתי פעם להוסיף אוכמניות כמו של עוגת גבינה, לטיגון ואחר כך הוספתי מלמעלה שמנת חמוצה. היה משהו משהו אבל רק אני אהבתי את זה.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CreazyMom אלא אם צויין אחרת