00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

באגט צרפתי

 

 

בכל נסיעה שלי  לפאריס, לחברתי הטובה מהילדות, שרית, יש לי מנהג קבוע:

בשעה: 06:00 לקום וללכת  לבולונז`רי {המאפייה השכונתית} הקרובה, ולחזור עם כמה באגטים חמים וטעימים.{טוב, גם קרואסונים אני קונה, זה ברור, אבל באגטים, זאת ה-מחלה}. אני לא יכולה לומר במדויק כמה מהם  מתחסלים כבר בדרך, כי אני אחת שאוהבת לדייק בפרטים, אז פשוט נעזוב את זה ככה... דמיינו לבד, סומכת עליכם.

עם כל כמה שאני אוהבת לעבוד במטבח, באגטים עוד לא עשיתי.

 לחמים כן, וחופשי.

באגטים, לא .

למה? אין לי מושג.

לפני כשבוע, במסגרת ההכנות לחתונה משפחתית ,הממשמשת ובאה לכווננו, העברתי יום וחצי של כיף אצל אמי היפה והטובה, ובין פינוק אחד למשנהו, החלטתי שנעשה "יום בישול עם ילדים" , כשבמקרה הזה, אני הילדה, והבישול הוא אפיית באגט.

למה באגט? אין לי מושג, אולי כי המאמיטה  נסכה בי בטחון,שזה כן יצליח.

 וזה אכן הצליח.

להלן המתכון :


חומרים לראש העיסה :

2 גרם שמרים טריים {חובה לשקול במשקל דיגיטלי, במקרה הזה}

¼ 1 כוס מים  פושרים

2 כוסות קמח לחם לבן {במקרה הזה, השתמשתי בשטיבל -2}

 

חומרים לבצק:

12 גרם שמרים טריים 

3 כפות מים

2 כוסות קמח לבן {שטיבל 2}

1 כפית מלח

 

אופן הכנה:

לראש העיסה:  ממיסים  בקערה את השמרים במים ומוסיפים  את הקמח.

 מערבבים היטב לבלילה חלקה .מכסים בניילון נצמד , ומשהים לתסיסה לכ-12 שעות .

לבצק:  מערבבים וממיסים  12 גרם שמרים ב-3 כפות מים ומוסיפים לקערת ראש העיסה.

מוסיפים  את הקמח וכפית מלח ומערבבים לבצק אחיד ורך.

לשים היטב {ביד, או במערבל } לבצק גמיש,שמשמיע רעשי פצפוץ מבועות האוויר שבתוכו.

משהים לתפיחה בקערה מכוסה בניילון נצמד, עד הכפלת הנפח, לכשעה וחצי-שעתיים.

מחלקים בסכין, את הבצק שתפח לחלקים שווים,{לפי הכמות שנרצה, אם זה באגטים ארוכים אז 3, ואם זה לחמניות חצי באגט, אז כפול}. ולא לשים יותר.

מקמחים משטח במעט-מעט קמח.

מרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל רצוי,{או באגט ארוך, או לחמניות בגודל חצי באגט}  ומגלגלים לרולדה  מהודקת מהצד הרחב  ולאורך.

מניחים את הבאגטים כל אחד על מגבת מקומחת,כמו בתמונה, כשהתפר כלפי מטה.

מכסים בעוד מגבת, ומעל בניילון גדול {של פח אשפה, נקי.}

מתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעה.

מחממים  תנור לחום מקסימלי {250 מעלות}, בערך חצי שעה מראש {חשוב}.

שמים  תבנית שטוחה של התנור במסילה התחתונה כשהיא  הפוכה, מחממים אותה עם התנור. {שם נניח את הבאגטים על התבנית הלוהטת}. או לחילופין, לבנת שמוט שיוצרת אותו אפקט בדיוק.

מניחים בתחתית התנור תבנית  {נוספת} עם מים רותחים לאדים.

כשהתנור הגיע לחום 250 מעלות, פותחים ומרססים {או מתיזים בידיים} את הקירות התנור,במים .סוגרים וממתינים שוב לחימום התנור לחום 250 מעלות.

רגע לפני הכנסת הבאגטים  לתנור, חורצים בעזרת סכין יפנית  על הבאגטים כ-3-4 חריצים ארוכים ואלכסוניים.

 מכניסים  במהירות את הבאגטים לתנור, ומניחים בזהירות מעל התבנית ההפוכה, או לבנת השמוט.

אופים למשך  10 דקות. מנמיכים את חום התנור {בלי לפתוח את הדלת} ל-210 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בחום הזה.

מוציאים  בזהירות, את התבנית עם המים הרותחים ,וממשיכים לאפות באותו חום עוד 10 דקות, עד שהבאגטים מזהיבים יפה.

מוציאים ומקררים  על רשת. {חובה}.

זהו.

לאמא שלי בבית, יש כלי מיוחד {דומה למרדה של אופים}, שבעזרתו יכולנו להכניס ולהוציא  את הבאגטים ללבנת השמוט שלה, אך באפיה הביתית, ניתן לאלתר כלי שכזה, בעזרת חתיכת קרטון קשיח מקומח, וכמובן נקי.

את הפטנט הזה שמעתי בחנות CHEF4, על שאלה בנוגע לפוקאצ`ות, ככה שנראה לי שאין מניע להכליל את הבאגטים באותה עיצה.

טוב חברים, מאחלת לכולנו שבוע טוב ושקט.

צצצצ....רגע, רגע, רגע... פוססס...  עוד משהו : 


 יש לי משהו משמח לספר לכם. חם-לוהט מהתנור.....

פנו אלי בשבוע שעבר מערוץ 10 , מהתכנית "קרב סכינים", ובישרו לי שנבחרתי מבין כולם, כאן ב- ,להציג כאן רשמים מהעונה החדשה . הבנתי שבדקו כמה בלוגים , ואני {מואה, , כן?}, נבחרתי... לפעמים ניבולי פה, עוזרים... סתאםםם...
אז מה  בעצם זה אומר?
זה אומר שאקבל כל תכנית לצפייה מראש,  {בדי.וי.די. } , ואעלה כאן את רשמיי. {זה להתחלה}.
חייבת לציין שאהבתי מאוד את העונה הראשונה, ואני כבר יודעת מההפקה, שבעונה החדשה, שמתחילה ביום רביעי הקרוב, יש שינויים וחידושים רבים, שאותי הכניסו אישית לטורבו. {חכו בבקשה לפוסט הבא...}
אני יותר מסתם נרגשת לקבל לידיי כבר את הפרק הראשון, שיצא הבוקר, בדרך אלי.
מבטיחה לספר לכם הכל, לא להשאיר כלום בכיסי סינרי, ובטוח שאריע בקול רם למתמודדים שלנו, כחול-לבן...
{ אין עליכם כפרותיייייי ...היפ-היפ-הורייייי }
{אם היתה מישהי שרצתה להרביץ בעונה הקודמת ,לשף סטפן, זו היתה אני, ואני מודה בכך בריש גלי...}.
בכל אופן, הרגשתי צורך לשתף אתכם, אתם הרי חלק אינטגרלי מחיי, אתם יודעים, לא?
אוהבת את כולכם, וגם את זה אתם יודעים, אז יאללה... ת`ראות וביי.
ארוואר.. {ככה הסטפן המעאפן הזה אומר, לא?....}
ארי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

112 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת