00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

הדסון בראסרי

הדסון בראסרי, הברזל 27, תל אביב

 

רוטב בולונז בלחמנייה

 

לא מעט עניין עוררה לאחרונה פתיחתה המתוקשרת של הדסון בראסרי. בעל המסעדה, עמיר אילן, הוא מי שעבד במשך עשר השנים האחרונות כשף בדיקסי, אחד המוסדות התל אביבים הנחשבים ביותר. הרבה סקרנות עוררה השאלה, האם יצליח אילן להביא את הקסם והאיכויות, המאפיינות את מסעדת האם, גם למתחם ההייטק ברמת החייל.

 

 

הגענו להדסון בשעת צהריים, נכנסנו פנימה, הסתכלנו סביב וחשנו לרגע, שאנו נמצאים בכלל בסנטה פה - המסעדה הקודמת ששכנה כאן (שהיתה אגב גרועה במיוחד). בהדסון מסתבר בחרו להשאיר את הכיסאות האדומים של סנטה פה, כמו גם את השולחנות ואפילו את ציורי הקיר המודרניים. עיצוב זה, שמתאים אולי למסעדה מקסיקנית לכל המשפחה, נראה תלוש ולא שייך למסעדת שף מסוגננת. לא ברור איך בעסק, שהשקיעו בו כל כך הרבה, בחרו לחסוך דווקא בפרטים, החיוניים כל כך לבניית אופי ואווירה של מסעדה. מזל לפחות שאת התפריט של סנטה פה לא השאירו.

 

למנה ראשונה הזמנו את מרק היום, שהיה מרק חומוס. הוא תובל היטב והיה עשיר וחמים, עם פולי חומוס רכים ונימוחים במידה הנכונה. פתיחה מוצלחת לארוחת צהרים של יום חורפי.

 

 

מתוך תפריט הצהריים, השונה אגב מתפריט הערב, בחרנו למנה עיקרית "ספריבס עשר שעות" (79 ₪). צלעות החזיר, ששהו בתנור זמן ממושך, היו כל כך רכות, שאכילתן לא הצריכה כמעט את הפעלת השיניים. הבשר החליק בקלות רבה מהעצם, והחוויה חסרה את המימד הבשרי, המוכר כל כך שבאכילתו. יש משהו פראי, חייתי וקסום באכילה עם הידיים של צלעות חזיר, בעיקר כשגם מתלכלכים מהרוטב. במקרה הזה, בשל הבישול הארוך, זאת היתה חווית ספריבס סטרילית ומסורסת למדי, כשגם רוטב הברביקיו, שליווה את המנה, היה אנמי וחסר נוכחות.

 

 

אורז קוקוס שליווה את המנה היה נהדר ומלא טעם.

 

למנה עיקרית נוספת הזמנו בהמלצת המלצר "סלופי ג`ו בקר" (48 ₪). מדובר בהמבורגר מפורר, שאכילתו נתנה תחושה של אכילת רוטב בולונז בלחמנייה. מנה גרועה בעליל ברמה שמתאימה למזללה. לא פלא, שבשעות הערב לא מגישים אותה כאן, אבל למה להעניש את אנשי הצהריים? מה, להם לא מגיע ליהנות?

 

 

בנוסף הזמנו המבורגר 250 גרם (58 ש"ח), שהיה מוצלח - אך לטעמי יש בעיר כיום לא מעט המבורגרים טובים ממנו.

 

 

המנה היחידה שהתעלתה היתה כבדי עוף במחבת (66 ש"ח). הכבדים היו עסיסיים מבפנים ובעל ציפוי קריספי מבחוץ.

 

 

לאורך הארוחה נזכרנו בערגה בדיקסי, בעיצוב האדמדם מלא הסקס-אפיל, בהמבורגר הנפלא - ובכלל באווירה המיוחדת. אין לי ספק, שבדיקסי עמיר אילן לא היה מעיז להוציא מנה גרועה כמו "סלופי ג`ו". כולי תקווה, שבערב המצב כאן משתפר. בכל הנוגע לצהריים, כרגע ברמת החייל יש אופציות מוצלחות יותר.

 

ציון: 3 כוכבים

 

בחודש אפריל 2008 הגענו להדסון לארוחת ערב, שהיתה מוצלחת יותר מהארוחה העסקית הראשונה שלנו שם. יחד עם זאת יצאנו בהרגשה שיש מסעדות בשרים מוצלחות ממנה בת"א - ושהתמחור בה יקר מדי. הארוחה כללה:

 

קרפצ`ו פילה בקר (46 ש"ח).

רול סינטה בקר (42 ש"ח):

סטייק אנטריקוט 300 גרם (105 ש"ח):

פרגית סאטה בגריל (72 ש"ח):

עוגת גבינה (35 ש"ח):


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת