00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

אוזני המן + עוגות פרג

 
הרבה מטבחים משתמשים בפרג. לחם, עוגות, פאי, מתוקים ומעדנים שונים. דרך המשי הביאה את הפרג גם לארצות רחוקות כמו סין והודו עוד במאה השביעית.
 
האגדה מספרת כי דמטר, אלת החקלאות והפריון אכלה פרג כדי לישון וכדי לשכך את צערה על חטיפת בתה ע"י פלוטו.
 
אנשים מאמינים כי השימוש בפרג עוזר גם לעיכול וגם נגד עצירות . בנוסף, אכילת קליפת גרגרי הפרג הנטחן עם התוך מנקה את הגוף. עד היום כעזרה לנדודי שינה, מומלץ לקחת כפית מלאה משמן הפרג טרום ההליכה לשינה. (טרם בדקתי ת`נושא :-).
 
השימוש בגרגרי הפרג נרחב מאד במטבח המזרח תיכוני וכנ"ל גם במטבח האסיאתי.
 
תערובת של פרג טחון וערבובו עם דבש או מרכיבים דומים משמשת למילוי מאפים.
 
את גרגרי הפרג ניתן לקלות ולערבב עם תבלינים אחרים, דבר שעוזר גם בעיבוי רטבים.
 
 
פורים
 
המאכלים המסמלים את פורים מקושרים לאסתר המלכה ולהמן הרשע (בנשימה אחת? :-).
נאמר כי המלכה אסתר, כדי לא לשבור את חוקי הכשרות, ניזונה רק מזרעי הפרג.
 
אוזני המן הם כנראה הכי מפורסמים מכל מאכלי פורים. מאכל מתוק בשלושה קצוות הבאים לסמל את הכובע המשולש של המן
(לדברי המקורות, אני לא מתווכחת :-)
 
אוזני ההמן מגיעים בשלל גדלים, טעמים ומילויים כשהמסורתיים ממולאים בפרג.
 
פורים הוא החג היחיד בו מצווים היהודים על השתכרות.......
... עד שלא ידע.
 
"..אדם חייב לשתות לשכרה בפורים, עד שהוא לא יבדיל בין המן הארור למרדכי המבורך.." (מסכת מגילה ז` עמוד א`) 
 
 
 
אוזני המן - גירסה אישית
 
150 גר` חמאה מרוככת
150 גר` סוכר
1 ביצה
1 כוס קמח תופח
 
לציפוי: דבש מומס או אבקת סוכר
 
 
המילוי
 
120 גר` ~ פרג טחון
1 קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס + 2 כפות מים
1/4 כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר חום כהה
 
לחמם תנור לחום של 220 מעלות.  להתחיל בהכנת המילוי.
 
להמיס פרג ומים בסיר קטן מעל להבה נמוכה. להוסיף את שאר חומרי המילוי, לבשל מספר דקות . להוריד מהאש ולקרר.
 
להקציף סוכר וחמאה כד קרם רך. להוסיף צהוב של ביצה וקמח ולערבב עד שמקבלים בצק. אם הבצק קשה מידי אפשר להוסיף
חלבון לריכוך.
 
לרדד הבצק (אפשר לרדד בין 2 גליונות של נייר אפיה).
 
לחתוך לעיוגלים גדולים. אפשר להיעזר במאג אם אין לכם רינגים מתאימים. למלא כל אמצע עיגול בכפית מלאה מילוי. להביא את קצוות כל עיגול למרכז ליצירת מעין משולש.
לאפות בתנור כ- 20 דקות. עם יציאת אוזני ההמן מהתנור להבריש בדבש מומס או באבקת סוכר.
 
 
 
עוגת פרג
 
 
  

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת