00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

ניצול שאריות פסטה + מתכונים

 
 
 
-קודם כל אני מוסרת פה מייד "טיפ" לחימום הנ"ל. נשאר לכם מקרוני ולא בא לכם על זה יותר, הקפיאו. בדיוק מה שקראתם :-) . רוצים לאכול, הוציאו מהמקפיא , הניחו במסננת ושפכו על זה מים רותחים. הטעם והמראה, כאילו שהכנתם את זה עתה.
 
-לאיחסון אטריות במקרר - טפטפו מעט שמן על מנת שלא יהפכו לעיסה דביקה.
 
-הידעתם? - 100 גר` אטריות מבושלות שוות ל- 150 קלוריות give and take. אטריות דלות בשומן ומשביעות מאד.
 
 
אז מה אפשר לעשות משאריות?
 
-סלט פסטה עם טונה / עוף קר / ירקות
-פשטידת אטריות
-פסטה בירקות
-בשר טחון מעל אטריות עם רוטב / או לא
-קוגל אטריות ותפוחי עץ
-לביבת אטריות מתוקה / מלוחה
-אטריות ברוטב
-נתחי עוף באטריות
-דייסת אטריות
 
 
פסטה ואפונה ירוקה -  פסטה קצרה כמו פתיתים וצדפים קטנים
 
3 כוסות פסטה מבושלת
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1/3 כוס שמיר קצוץ
1 כוס אפונה ירוקה מבושלת (אפשר גם משימורים)
מלח ופלפל לבן
 
לחמם את השמן במחבת גדולה ולהוסיף את האפונה. מתבלים. מוסיפים את הפסטה ואת השום הקצוץ ומאדים / מקפיצים כ 2-3 דקות. מגישים חם.
 
 
פשטידת אטריות מתוקה
 
שארית אטריות מבושלות (כ -3 כוסות)
קינמון
סוכר
גבינת קוטג` או 5%
2 ביצים
 
לחמם תנור .
מערבבים הכל ומכניסים לתנור ואופים בחום בינוני עד קבלת צבע חום בהיר.
 
 
 
 
 
פשטידת אטריות ופטריות  (תמונה עליונה)
 
שארית אטריות מבושלות
1-2 קופסאות שימורי פטריות פרוסות
3 ביצים
פרמזן מגורר
50 גר` בולגרית מגוררת
מלח ופלפל לבן
1 שקית רוטב פטריות מוקרם
1 כוס חלב / 2 קופסאות שמנת לקצפת עמידה
50 גר` חמאה
 
להמיס החמאה במחבת ולהוסיף את תוכן שקית הרוטב המוקרם. לערבב היטב ולהוסיף חלב, מלח ופלפל לבן, לבשל עת התחלת בועות ולהוריד מהאש.
 
לערבב את חומרי הרוטב עם האטריות והגבינות. לאפות בחום בינוני עד שמתחיל להשחים.
 
 
 
אטריות אורז בנוסח סיני
 
2 כוסות אטריות אורז מבושלות
2 כוסות ירקות חתוכים דק (כרוב, גזר, נבטים, בצל וכו`)
2 כפות רוטב סויה
3 שיני שום קצוצות
1 כף שמן
1 כף סוכר חום
1 כף חומץ
קורט צ`ילי יבש
 
מחממים שמן במחבת גדולה ומקפיצים את הירקות כ- 2 דקות. מוסיפים את האטריות ומערבבים הכל יחד כדקה. להסיר מהאש
ולהכניס למחבת את רוטב הסויה, השום, החומ., סוכר חום וצ`ילי.
להעביר לכלי הגשה ולערבב היטב. להגיש מיד.
 
 
פסטה מתובלת
 
2-3 כוסות פסטה מבושלת
1 בצל פרוס
2 שיני שום קצוצות
מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 
להזהיב את הבצל והשום במחבת גדולה. להוסיף את הפסטה, מלח ופטרוזיליה. מערבבים בעדינות ומגישים מיד .   
 
 
אטריות צדפים (גדולות) ב- 3 סוגי גבינה
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת