00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

לה צ`אמפה

לה צ`אמפה, נחלת בנימין 52, תל אביב

 

איך לא חשבו על זה קודם?

 

אחד המוסדות החינניים ביותר, שנפתחו בתל אביב בשנה האחרונה הוא לה צ`אמפה (La Champa). מדובר בניסיון הרציני הראשון להקים טאפס בר אמיתי בציון. המקום צר, מעוצב כרחוב ספרדי, כשחלון משקיף על המבלים מלמעלה. המחירים זולים, ברקע מתנגנת מוסיקה ספרדית, האוכלוסייה צעירה והאווירה שמחה.

 

השתייה היחידה שניתן להזמין כאן היא Cava, יין ספרדי מבעבע, שמזכיר שמפניה. קנינו בקבוק Cava Brut, בעל טעם קצת מתקתק, ב- 66 שקלים, מזגנו ממנו לגביעים שקיבלנו – והתמסרנו לטעמו הנהדר.

 

בלה צ`אמפה שותים ואוכלים בעמידה, קונספט שלא כל כך מקובל בארץ. בשעות הלילה הופך המקום לצפוף ורועש - וכדי להגיע לבר צריך ממש לפלס את הדרך. יין הקאווה מבעבע לא רק בבקבוק, אלא גם בעורקים של המבלים. אנשים מתחככים כאן אחד בשני מבלי משים – וגם מתיידדים בקלות. זאת לאו דווקא אווירת פיק-אפ מלאת זימה, אלא מקום אליו מגיעים אנשים כדי לבלות בכיף - וארבעים מליון ספרדים לא יכולים לטעות בעניין הזה.

 

האוכל בלה צ`אמפה מלווה את היין ולא להפך. לכן מומלץ להתאפק עם המזון, לתת לאלכוהול לזרום, להתמסר לאווירה – ורק לאחר מכן לזלול. יש מגוון נאה של טאפסים זולים וטעימים - והזמנה של כמה מהם תשביע כל אחד.

 

 

פתחנו עם מנה של חמון (21 ₪), שהורכבה מפרוסות דקיקות של שוק חזיר בעלות טעם נהדר, מלוח ומיובש – אשר שברו את טעמו המתקתק של היין. זהו בשר, הפופולארי מאוד בחצי האי האיברי, ואשר כמעט אינו מוכר בארץ. הנקניקים אגב תלויים כאן מאחורי הבר בצורה מנקרת עיניים, וקשה שלא להתפתות להם.

 

 

בנוסף הזמנו ברזאולה (19 ש"ח).

 

המבורגר קטלוני (17 ₪) והמבורגר לבן (17 ₪) היו עסיסיים, מלאי טעם ובעלי תערובת בשר לא פחות מוצלחת מכמה ממוסדות ההמבורגר הנחשבים ביותר בעיר. הם הוגשו בלחמנייה חביבה, וטעמו של הבשר היה כה מוצלח, שהוא לא היה זקוק כלל לתוספות.

 

 

 

מנת צ`וריסו (20 ₪) הורכבה מפרוסות נקניקיה שמנמנה, מתובלת היטב וקצת פיקנטית, שכבשה בטעמה. כל פרוסה הוגשה על חתיכת לחם – מה שהיה משביע למדי.

 

מורסייה (22 ₪) – היא נקניקיית דם בעלת מראה אדום די מרתיע, שאינה מומלצת לרכי לב. כדי לאכול אותה צריך לאזור אומץ, על מנת להתגבר על הבחילה הראשונית ממנה. עצמתי עיניים ונגסתי בה. היא היתה רכה מאוד, נימוחה ממש, חושנית ובעלת טעם עז. חוויה חייתית משהו, אך בפעם הבאה לא אהסס להזמין אותה שוב.

 

פטטס ברוואס (16 ₪) – קוביות מטוגנות של תפוחי אדמה עם רוטב על בסיס מיונז היוו נשנוש קליל יותר, אם כי לא פחות מוצלח מהבשר. מנה שחביבה כאן בעיקר על בחורות.

 

 

קוסטיאס טלה (27 ש"ח) הן 2 צלעות טלה קטנות, המהוות נשנוש מענג במיוחד.

 

השילוב של קאווה עם אוכל נהדר ואווירה שמחה – הופך את לה צ`אמפה למקום בילוי נפלא, בעיקר אם מגיעים בקבוצה של אנשים. הקונספט אמנם ספרדי, אך "תפור" למידות הישראליות – ולדעתי יכול להצליח כאן בגדול.

 

ציון: 4.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת