00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

בראסרי

בראסרי, אבן גבירול 70, תל אביב

 

לראות, להיראות ולאכול

 

במדד הפופולאריות של מסעדות תל אביב מככבת בראסרי בשנים האחרונות בפסגה. המקום, שפתוח 24 שעות ביממה, הפך למעוזם של סלבריטאי ציון – והקהל נוהר לשם בהמוניו. לא מעט ניסיונות היו בעת האחרונה להעתיק, לעיתים ממש אחד לאחד, את המודל המצליח מאבן גבירול – אך אף אחת ממסעדות הקופי הללו לא הצליחה עד כה לשחזר את הצלחתה המסחררת של מסעדת האם.

 

איך דווקא ברחוב המפויח ביותר בתל אביב צמחה המסעדה המשגשגת ביותר? ובכלל, מה סוד הקסם החמקמק של בראסרי? התשובה ככל הנראה נעוצה באווירה המיוחדת במקום. זר שיקלע לכאן, עשוי לחשוב, שהגיע בטעות למסעדה בלב פאריס. השולחנות מסודרים בצפיפות, רחש אנושי כל העת נשמע ברקע, האווירה משוחררת וחסרת גינונים - והתחושה במקום היא של התרחשות תמידית. התפריט חף ממורכבות, יומרה או פלצנות – וכך ימצא כאן כל אחד בקלות מנה לטעמו.

 

למנה ראשונה הזמנו קרפצ`יו פילה (44 ₪), מסוג המנות שבארץ זוכרים את טעמן בעל פה מתוך שינה. היא הוגשה עם שמן זית, לימון ופרמז`ן. פרוסות הבשר היו דקיקות ובעלות טעם עדין טוב. אכלנו אותן עם לחם כפרי נפלא, שהיה כל כך טעים, שהמשכנו לבלוס ממנו פרוסות נוספות עם חמאה בלבד. זה לא היה קרפצ`יו חדשני - אך הוא היה עשוי היטב.

 

את הקרפצ`יו אכלנו עם לחם הבית המשובח:

 

כמו כן הזמנו טרטר פילה בקר (49 ש"ח).

 

 

מגזרת המרקים הזמנו מרק בצל:

 

 

כרבע שעה לאחר מכן, בעודנו מחכים למנות העיקריות, נמסר לנו ע"י המלצר שאחת המנות נשרפה, ולכן כפיצוי נקבל בינתיים על חשבון הבית סלט מוצרלה. מחווה חביבה, למי שתוהה מדוע המקום אהוד כל כך.


 

למנה עיקרית הזמנו קורדון בלו (74 ₪). זוהי מנה שבארץ פוגשים בדרך כלל בקייטרינג חתונות. היא כללה שתי פרוסות חזה עוף, שמולאו בגבינת אמנטל ובבשר שינקן, שהוסיפו לו שמחה ועושר טעמים. דוז פואה למנה.

 

  

לתוספת בחרנו גרטן תפוחי אדמה בשמנת:

 

עיקרית נוספת היתה חזה עוף בגריל במרינדה של חרדל וסויה (62 ₪). המרינדה היתה בעלת טעמים חזקים, שעוררו בתחילה את החושים, אך בהמשך התגלו כקצת אגרסיביים מדי.

 

 

ממנות היום הזמנו קאסולה, הגרסה של בראסרי לצ`ולנט (79 ש"ח). זהו תבשיל שעועית לבנה עם אווז קונפי ונקניקיות. לטעמי גרסה קצת דהויה לעומת המקור בארץ האם.


מגזרת הפסטות הזמנו טליאטלי כבדים (62 ש"ח). כמות הכבדים היתה מכובדת - והרוטב, שהכיל רוקט ובצלים היה חמצמץ ומיוחד.

 

 

מגזרת הסלטים הזמנו סלט חסה וגבינת עיזים חמה (48 ש"ח).

 

לקינוח הזמנו מנת פרופיטרול (36 ₪), שכללה מספר פחזניות חביבות עם גלידה ורוטב שוקולד.

 

 

 

עוגת גבינה (36 ₪) מאידך כבשה בעדינותה והיתה נימוחה, רכה וקרמית.

 

 

עוגת קרם שניט (36 ₪) הורכבה מרבדים של בצק, קרם וניל נפלא ומעודן בין השכבות - ואבקת סוכר מלמעלה. מנה מעולה, שכמעט ומשתווה לשיאים של עוגת הקרם שניט באידלסון 10.

 

 

 

מוס שוקולד:

 

 

על חשבון הבית הוגש טארט אגסים:

 

היתה זו ארוחה מוצלחת למדי, לא חפה מטעויות, אך בהחלט ברמה גבוהה מהמקובל במחוזותנו. אין בבראסרי חידושים או המצאות, המטבח כאן מכוון למכנה משותף רחב, כזה שלא מאפשר עודף יצירתיות. ולמרות זאת מדובר מסעדה נהדרת, בה ניתן לאכול טוב – וליהנות מאווירה חיה, צעירה ותוססת.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

 

עדכון מתאריך 17/02/2012:

לאחרונה פקדתי את בראסרי פעמיים. בפעם הראשונה, בשעות הבוקר המוקדמות, הזמנתי פנקייק נפלא – ובפעם השנייה נהניתי מארוחת ערב משובחת. האוכל פה אולי לא מסעיר, והוא מוגש ללא פרשנות מיוחדת, אך הוא חף מטעויות וטעים לאורך כל הדרך.

להלן המנות שהוזמנו:

סלט ניסואז עם טונה בשמן זית, פלפלים ואנשובי


קורדון בלו


קאסולה


מרק בצל


מרק עוף

סלט תאנים


המבורגר


 

מרגז


סנדוויץ` שינקן וגבינת אמנטל

סלט פירות


מוס שוקולד


עוגת גבינה


פנקייק (מתפריט הבוקר)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת