22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


שבת שלום לכולם - מזמינה אותכם לארוחת ליל שבת

 
 
שבת שלום
שבת נעימה ומבורכת לכולם
 
איזה כיף
יום שישי
היום שהכי אני אוהבת
לא יודעת....אווירה מיוחדת
 
היום הייתי תורנית במשרד עד שעה 12
אחרי זה נסענו לאחותי
הנסיכה הייתה שם
היא פשוט מדהימה
ומשגעת אותנו
 
הלבישה לה היום
מכנסי דגמ"ח
חולצה עם תחרה כמו בשנות ה-60
אפודה תכלת-ירוקה
נעליים תואמות
פשוט בובת ויטרינה
 
כן יש תמונות במצלמת הפלאפון
צריך להעלות למחשב
 
אכלנו שם צוהרים בכיף
אחותי ארזה לנו ים של קופסאות אוכל
ובאנו הבייתה.
 
האיש שלי הלך לישון
ואני חשבתי לעצמי
יאלה נכין הפתעה
ארוחת ערב לליל שבת
בכיף
יצליח מה טוב
לא יצליח....יש את האוכל של אחותי.
 
בחודש שעבר כשהיה המבצע
של 4 ספרים במאה שקל
חוץ מספרי קריאה
קניתי 4 ספרי בישול
כן "הטבחית" שכל היום
במטבח מבשלת
אמרתי שיהיה
 
והנה היום ניצלתי מתכונים מאחד הספרים
והנה מה שהכנתי
ומקווה כשנשב לאכול
האיש שלי יאמר "יאמי יאמי טעים"
 
קצת רעש במטבח...בזמן שבישלתי
וכל הזמן האיש שאל "הכל בסדר"?
נחתכתי מסכין ביד
כוס נשברה
צלחת נסדקה
"נזק קל יחסית" נגרם "לכוחותנו
 
 
לערב הקריר (קר היום)
 
מרק גריסים
 
המצרכים
1 כוס גריסים (אפשר גם גריסי פנינה)
חצי כוב עדשים כתומות
6 כוסות מים
3 בצלים קטנים קצוצים דק
2 כפות שמן זית
1 כפית נענע יבשה
1 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
1 כוס חומוס מבושל (או מקופסה)
אופן ההכנה

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שמזהיב
מוסיפים לסיר עם הבצל את כל החומרים חוץ מגרגרי החומוס
מביאים לרתיחה
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי
מערבבים מפעם לפעם, שלא ייתפס בתחתית
לקראת סוף הבישול מוסיפים את החומוסים המבושלים
 
 
עוף ביין
 
המצרכים
 
 כרעיים
5 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות מיונז
1 כוס יין אדום או לבן
1 כף אבקת מרק עוף
6 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום או ירוק
1 ראש שום שלם (לא חובה)
1 כף שטוחה פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
  אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הכרעיים.
את תפוחי האדמה חותכים לאורכם ל-6 ומוסיפים לקערה.
את הפלפלים חותכים לרצועות ומוסיפים.
מוסיפים את השום הכתוש, מיונז, יין, אבקת מרק, פפריקה והפלפל השחור ומערבבים היטב.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה עד שעתיים.
מוציאים את הקערה מהמקרר ומניחים את הירקות והעוף כשהעור כלפי מטה בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף ומעל נייר אפייה.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, כעבור שעה להפוך את העוף ולהכניס לתנור לעוד חצי שעה - סה"כ שעה וחצי.

תוספת
 
ירקות מבושלים
 
מצרכים:
1חציל בינוני
3 קישואים
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
קורט קינמון
פלפל שחור
פפריקה
מלח
שמן לטיגון

  אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את הבצל ומוסיפים את הירקות מטגנים יחד קלות ומוסיפים רסק עגבניות,פפריקה,פלפל שחור,מלח,קמצוץ קינמון ומים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.מבשלים כ-20 דקות בסיר מכוסה למחצה.


סלט
 
פטריות, תירס, פלפלים, כרוב לבן ואדום
עגבניות, מלפפון
מלח, פלפל שחור, רוטב אלף האיים
ולקחתי גם מהשניצל שאחותי שלחה
חתכתי רצועות קטנות ודקות
שמתי בסלט ועירבבתי הכל.
 
 
ואף אפיתי
 
עוגת שוקולד
 
מצרכים:
100 גר` שוקולד מריר
2 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
6 חלמונים
1 מרגרינה בלי מלח
1 כוס פירורי לחם
1/2 כוס קוקוס
1/2 שקית אבקת אפיה
6 חלבונים
3/4 כוס סוכר

  אופן ההכנה:
בסיר מבשלים את השוקולד, קקאו, 3/4 כוס סוכר וחצי כוס מים.
כשהכל נמס מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי ערבוב מהיר.
ממשיכים לבשל מס` דקות ומסירים מהאש.
מוסיפים 1 מרגרינה ומצננים.

מפרישים כוס אחת לציפוי.

מערבבים את פירורי הלחם, הקוקוס ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת השוקולד.
מקציפים 6 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ומוסיפים לתערובת השוקלד בתנועות קיפול.
יוצקים לתבנית עגולה 28 משומנת ואופים בחום 170 מעלות כ 50 דק`.
לאחר האפיה מצפים את העוגה בעודה חמה בקרם שהופרש לציפוי.
 
לי לקח להכין הכל כמעט 5 שעות
למישהי אחרת מאמינה איזה שעתיים לא יותר
לא משנה....המיומנות תבוא בעתיד
 
כל המתכונים הועתקו לכאן במדויק מהספר
ככה שאתן יכולות לנסות "ללא חשש" לבלבול
 
ואלה נהייתי רעבה
רק מלכתוב
הולכת להכנס לתוך תוכו של נשמתי
איזו שעה....כן להציק כאילו דה לא מובן
ואז נתעורר
נערוך את השולחן
ונחכה "ליאמי יאמי שלו"....מקווה
 
ביי בינתיים
שבת שלום
אוהבת
מוזהבת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת