66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על החיים ומה שביניהם. סקירות מרתקות על ספרים

ספרים רבותיי עולם שלם ועשיר של מילים

מתכון מנצח של דג טונה

אצלנו בבית אוכלים דג מבושל רק ביום שישי בערב כמיטב המסורת. בתוספת כעשר סוגי סלטים בשולחן, חלה טריה שתיה טעימה יין תירוש והרבה מצב רוח, לאחר שבוע שגדוש בדרך כלל בריצות מטלות ואירועים שגרתיים.
 
קיבלתי מתכון מקרובת משפחה ממש מעולה של דג טונה הכנתי וכולנו ליקקנו את האצבעות בבקשה:
 
אופן ההכנה:
* לקחת את חתיכות הדג לשים בקערה לפזר מלח, ולשים לילה שלם במקרר.
 
*בבוקר לפני הבישול לשטוף היטב את הדג, ולהסיר את העור הכהה מסביב.
 
*לטגן מעט שמן זית במחבת, ולטגן קלות כל חתיכה מהדג ממש לכמה שניות, הדג הופך להיות לבן ופריך.
 
*בסיר שטוח לפזר מעט כוסברה,  אני אישית אוהבת את הכוסברה היבשה שטעימה מאוד וחתוכה לפירורים ממש, אבל אפשר גם טריה.
 
*לפזר חתיכות גמבה אדומה, ועליהם לשים את חתיכות הדג, להוסיף פרוסות לימון דקיקות, כמה שיני שום פרוסות, פלפל חריף או מתוק כל אחד כפי שהוא אוהב, שוב שכבה של כוסברה, ותבלינים, מרק עוף, שמן, תבלין לדג, פפריקה אדומה וחריפה, בסוף להוסיף ספל של מים רותחים סביב הדג.
 
*ולבשל במשך כחצי שעה באש נמוכה. עד שרואים את הרוטב מסמיך.
 
הדג יוצא מעדן מתחבר במיוחד לחלה טריה, סלטים ואווירה של שישיבת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שוגי21 אלא אם צויין אחרת