00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

בצק פריך + בורקס

 
 

בצק פריך לפשטידות
 
2 כוסות קמח
125 גר` חמאה
100 גר` סוכר
1 כף מים קרים
1 חלבון ביצה
 

בצק פריך לעוגות

2 כוסות + 6 כפות קמח 

200 גר` חמאה
100 גר` סוכר
1 ביצה
1/3 כפית תמצית וניל או שקדים
קורט מלח
כף קליפת לימון / תפוז מגוררת דק

 

 

הכנת הבצק

 

אין ללוש את הבצק. עדיף לערבב ביד (או בוו גיטרה). יש לחבר את החומרים הרטובים ואז מוסיפים את החומרים היבשים עד ליצירת כדור.  

 

מניחים במקרר לחצי שעה כדי לתת לחמאה להתקרר שוב, מה שיעזור ברידוד קל

של הבצק.

 

- - - -

 

-הביצים והחמאה צריכות להיות בטמפרטורת החדר לפני פעולת העירבול. 

 

-הבצק הפריך צריך לנוח לפחות שעה לפני השימוש בו.

 

- - - -

 

-להכנת בצק פריך עם קקאו יש להחליף 30 גר` מהקמח ב- 30 גר` קקאו.
 
-להכנת בצק פריך עם שקדים או אגוזים יש להחליף 100 גר` מן הקמח ב- 100 גר` שקדים/אגוזים מרוסקים.
 
-להכנת בצק פריך מלוח אין להשתמש בסוכר. להוסיף 1 כפית מלח וחצי כוס לבן.
 
 
 
 
בורקס
 
4 כוסות קמח
200 גר` חמאה
1 לבן
1/2 כפית מלח
 
לעבד בצק כמוסבר מעלה.
 
אחרי הוצאת הבצק מהמקרר, לקמח משטח עבודה ולרדד. קורצים עיגולים מהבצק וממלאים במילוי שבחרתם.
 
בעזרת צובטן או בעזרת הידיים צובטים את שולי הבצק ומניחים על תבנית משומנת.
 
אופים בתבנית משומנת, בתנור חם (200 מעלות) 20 דקות בערך או עד שמשחים.

-לשדרוג הבורקס ניתן להכניס לבצק טרום עיבודו 4 כפות פתיתי פרמזן.

 
המילויים הסטנדרטיים הינם:
 
מלית חציל קלוי וגבינה
גבינה בולגרית ופטריות
תפוחי אדמה עם בצל מטוגן
בשר טחון מעורבב עם תפוחי אדמה
 
המלית שאני אוהבת
ערבוב של 2 גבינות כמו פטה ובולגרית, או צפתית וטוב טעם, בולגרית ופרמזן וכו`....
 
לתערובת הגבינות מכניסים 3 כפות חמאה, בצל ירוק קצוץ או עירית. מתבלים במלח ופלפל לבן.
 
 
 
בתיאבון......... יש!
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת