00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

חלות

מהיום, אשתף אתכם בעז"ה ביצירות המטבח שלי.
דבר ראשון אדגיש- שום מתכון לא אני המצאתי! אשתדל להביא את מקור המתכון, אם כי יהיו מאכלים שאין לי מושג מאיפה הקרצתי אותם.  
 
בכל מתכון, אשתדל להביא לו "הוכחה"=תמונה.  ועלות המצרכים.
נתקלתי פעם באיזה אתר שציין עלות המצרכים, כל כך מצא חן בעיני! לא זוכרת איזה אתר זה. וחבל.
 
ועכשיו לוידוי קטן-
א) אני שונאת את המטבח. שונאת לאפות. שונאת לבשל.  אבל עושה את זה מדי פעם. ולכן תמצאו אצלי בעיקר דברים קלים להכנה.    
ב) עיקר הסיבה למאמצי במטבח הוא החסכון. ולכן תמצאו אצלי בד"כ מאכלים זולים.
 
המצרכים לחלות. |6-10 ש"ח|   (מקור- אימי)

1 כף מלח (אפשר גם יותר, לפי הטעם.)

1 קילו קמח.

1 שמרית./2 כפות שמרים יבשים.  <לערבב את השמרים עם הקמח.>

0.5 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

כמעט 3 כוסות מים (לא כוס חד פעמית)

 
שופכים את המצרכים לפי הסדר הכתוב.  דואגים שהשמרים לא יגעו במלח ובשמן. (לכן מערבבים אותם עם הקמח).
מפעילים את המקסר או את הידיים.  מאחדים את כל המוצרים.
לאחר 10 דקות לשים שוב.  (מיקסר/ידיים)
מעבירים לשקית סגורה.  (או- קערה עטופה בשקית)
התפיחה של הבצק תלויה במזג אויר, ולכן, בחורף כדאי להשתמש במים חמימים בשביל הבצק.  ו להניח קרוב למקור חום.
לאחר כשעה (בקיץ)- שעתיים (מינימום, בחורף) הבצק יתפח ויכפיל את גודלו.  
 להוריד קצת מהנפח שלו (לקווץ` אותו חזרה פנימה, קצת עם הידיים, דרך השקית)  ולחכות שיתפח שוב חזרה.
 
-בצק מקילו קמח מספיק ל3 חלות בינוניות או  2 גדולות מאוד.
-על בצק מ2 קילו קמח אפשר כבר להפריש חלה. 
 
לאחר שהחלות קלועות, נותנים להן לתפוח עוד קצת, מורחים ביצה ועליה מפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ30-40 דקות. (מקסימום! לא להשאיר מדי הרבה זמן, החלה מתייבשת.)
 
בתיאבון.
זהירות רותח!! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת