00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

דפי פילו ממולאים בגבינה ועלי סלק

 
 
 
המתכון מספיק ל- 2 גלילים.
 
14 דפי פילו
1 חבילה עלי סלק (רק החלק הירוק)
2 כפות שמן זית
1 ביצה
1 חבילה חמאה מומסת
200 גר` גבינת פטה - מגוררת
100 גר` גבינת טוב טעם
מלח, קורט פלפל לבן
 
 
לחמם תנור ל- *190. לחתוך את עלי הסלק.
 
לחמם במחבת את שמן הזית ולהקפיץ את עלי הסלק כדקה-שתיים. לקרר.
 
(אין להניח מצרכים חמים על דפי הפילו על מנת שלא ישברו).
 
להכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
 
לערבב גבינות, ביצים, מלח, פלפל לבן ועלי סלק.
 
להוציא 7 עלי פילו ולכסות את השאר עם מגבת לחה.
 
להניח 3 עלי פילו על קרש/לוח חיתוך ולהבריש בחמאה מומסת. להניח עוד 2 דפים ולהבריש בחמאה וכן הלאה.
 
 
 
להניח את תערובת הגבינות בקצה העלים. לקפל דפנות ולגלגל את העלים .
 
  
להניח בתבנית האפיה ולהכין את הגלילה השניה.
 
לאפות בתנור כ- 20 דקות או עד שהגלילות מתחילות לקבל צבע חום בהיר.
 
  
 
                        *******
 -כמובן שניתן למלא בכל מילוי אחר וכיד הדמיון השורה עליכם.
 
-למילוי מתוק לערבב 1 ביצה עם 2 חבילות גבינת טוב טעם, סוכר, קינמון, צימוקים (או לא).
 
-למלא בתערובת בשרים.
 
-מחית תפוחי אדמה, פטריות ובצל מטוגן.
  
                        *******
 -משמעות המילה "פילו" ביוונית היא "עלה". מקור הפילו הוא תורכיה מהתקופה העותומנית.
 
-את עלי הפילו מכינים מתערובת קמח, מים ומעט שמן.
 
-לא חשוב באיזה תערובת תשתמשו, את עלי הפילו מברישים תמיד בחמאה.
 
-יש להפשיר את דפי הפילו היטב אחרת הם ישברו עקב דקיקות הדפים ומעט השמן שבהם, כך שבזמן העבודה הדפים הנותרים חייבים להיות מכוסים במגבת לחה.
 
-כל מתכון של דפי פילו ניתן להכין מראש, לקרר ואפילו להקפיא.
 
 
בתיאבון ובהתמוגגות
 
אלינוער
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת