00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מוסקט

מוסקט, מלון מצפה הימים, ליד ראש פינה על כביש ראש פינה-צפת

 

הצלחה ראשונה, אכזבה עיקרית

 

ליד ראש פינה בדרך לצפת ניצב מלון מצפה הימים, הידוע כאחד היקרים בארץ. זוג, הבוחר להתאכסן כאן למשך שני לילות בסוף שבוע, ייפרד מבערך 4000 ₪. מוסקט היא אחת משתי מסעדות המלון, ונחשבת לאחת היוקרתיות באזור הצפון. לא צריך להתארח במצפה הימים על מנת לאכול במקום וכך, לאחר טיול של יום באזור, החלטנו לבקר שם.

 

הגענו ביום שישי בשעה 15:30 מבלי להזמין מקום מראש. המסעדה היתה ריקה כמעט לגמרי, מה שאיפשר לנו להתמקם ליד שולחן עם תצפית נהדרת לכיוון עמק החולה. למרות שהחלונות היו סגורים, הצליח הקור איכשהו לחדור פנימה ולכן עברנו לשולחן אחר. הזמנו ארוחה עסקית (שלוש מנות במחיר 125 ₪) וכמו כן מנה ראשונה ועיקרית מתפריט הערב, השונה מתפריט הצהריים.

 

פוקצ`ה חמה ומטבל שמן זית ועגבניות הוגשו בפתיחה. הטעם והארומה היו כשל בצק סופגנייה. וריאציה מעניינת של פוקצ`ה, אם כי קצת ביזארית.

שקדי עגל (47 ₪) הוזמנו למנה ראשונה מתוך תפריט הערב. מעניין לראות כיצד עשו בשנים האחרונות שקדי העגל קפיצה מהשפודיות העממיות אל מטבחי הגורמה היוקרתיים. המנה עינגה. הבשר היה עדין, רך ופחות שומני משקדי עגל "טיפוסיים". באופן אישי אני מעדיף, ששקדי עגל יהיה חרוכים מעט יותר מבחוץ, על מנת לאזן את הרכות הבסיסית של בשר זה - אך גם כך ההנאה היתה מרובה.

 


 

מתוך התפריט העסקי הזמנו למנה ראשונה פאי דודה מרי ממולא בשר. מדובר בבצק פילו, שלתוכו הוכנס בשר טחון. הבשר היה עשיר בטעמו, עדין בצורה יוצאת דופן - ויחד עם הבצק הנפלא החגיגה היתה מושלמת. מנה שמומלץ מאוד להזמינה כאן.

 


 

בשלב זה הוגש לשולחן סורבה פירות הדרים על חשבון הבית. לאור ההצלחה במנות הראשונות, גברה הציפייה לקראת ההמשך. למנה עיקרית מתוך תפריט הערב הזמנו "דואט ברווז אורגני ברוטב קרמל תאנים וחמישה תבליני תשוקה" (105 ש"ח). הסיבה לדואט היא העובדה, כי מדובר בשני חלקי בשר: שוק וחזה ברווז. השוק היה רך למדי וניכר שבושל בבישול איטי. החזה, שנצלה בגריל, היה קצת יותר קשה ובעל טעם לוואי קל. בכל מקרה כמות הבשר בצלחת היתה די קטנה. דואט לא הרמוני במיוחד בהתחשב במחירו.

 


 

המנה העיקרית, שנבחרה מתוך תפריט העסקית, היתה עוף אורגני ברוטב סילאן. בשר העוף היה עסיסי וטוב, אם כי המנה בכללותה הוגשה בצורה די בנאלית, ללא איזה טוויסט או מימד כלשהו שישדרג אותה. 

 


 

לקינוח בחרנו מתוך התפריט העסקי בפאי אגסים עם קרם שקדים. בצק הפילו הוגש חמים, וקרם השקדים היה מעודן מאוד והשתלב בצורה מושלמת עם מתקתקות האגס. מנה אחרונה מופתית – לא פחות, שליטפה את הקיבה וחיממה את הלב בקור של אותו היום בצפון.

 

 

אז מה היה לנו שם? מנות ראשונות מעולות, אכזבה מסוימת בעיקריות - ונגיעה בשמיים בגזרת המתוקים. אם היתה מוסקט שומרת על הרף הגבוה לאורך כל הדרך, היא היתה ודאי אחת המסעדות הטובות בארץ. כרגע ברמת המחירים הזאת היא עוד מסעדה טובה בצפון.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת