22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


"אנא נלך...אנא נבוא"...שיר הדכאון שכלי המטבח שלי שרים

טוב
כבר כמה שעות שאני מדברת איתכם מהמטבח
הלייפ טופ לידי
ובין שבירה לשריפה
כותבת לכם
 
כן אני בבית  
והחלטתי שאני מכינה ארוחת ערב חגיגית
אתחיל בצוהרים ועד הלילה
מתי שהוא אסיים
 
כולי רטובה
כן הברז גבוהה ממני
מוציאה משהו מהארון
משהו אחר נופל עליי
פלא שאני לא נפצעת
 
אבל הכלים שלי
"שאלוהים ישמור עליהם"
אין כוס שלא זקוק להנשמה
אין צלחת שלא עברה תפירה
אני מכה!!
 
וכמעט כל יום
לוקחת כלים פצועים
לעבודה שלי
ששם ישתמשו בהם
 
אז בינתיים
3 כוסות שבורות
2 ידיות שבורות
אחת סדוקה
צלחת שבורה
אחת סדוקה
קופסת תירס מעוכה
התאבדה מלמעלה ברגע שאותי ראתה
 
לא לדאוג בדרך האמבולנס
 
 
הנה הגיע הראשון
 
 
מתימרת להיות
שאפית
גם יפה גם אופה
כמו סמדרי אבל איפוא אני ואיפוא היא
 
 
סמדרייייייייייייייי היי
 
טוב
לקחתי אחד מספרי הבישול שיש לי
יש לי מליון תאלפים
מי שימשמע
 
והנה
מה שהכנתי
עד הלילה יש זמן
יצא טוב...טוב
לא טוב.....
הלו נשמתי עבור לנאפיס תביא לנו משהו טעים
 
אז הנה
 
צלי בקר איטלקי  (הלכתי לפי ההוראות בדיוק)

המצרכים

1 קופסה של עגבניות מרוסקות (450 גרם)
משתמשים בקופסה הריקה למידה, ומודדים בה עד ל - 3/4 מגובהה מים
1/4 נוסף ממלאים ביין אדום כלשהו. (אם לא אוהבים יין, אפשר לוותר, ואז למלא את כל הקופסה במים) חצי כוס קמח
1 ק"ג בשר לגולש או לצלי (כתף מרכזי, פאלש פילה) חתוך לקוביות או לפרוסות
3 גזרים בינוניים חתוכים לנתחים באורך 2-3 ס"מ
2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
2 מסמרי ציפורן שבורים לחצי (כדי להגביר את ספיגת הטעם)
2 שיני שום גדולות, חתוכות לחצי
חצי כוס שורש סלרי (רק השורש) חתוך לקוביות קטנות, כמו לסלט
4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
כוס וחצי עד שתי כוסות של מרק בשר, ציר שהיה לנו מראש או מים מעורבבים עם אבקת מרק בשר
כפית אחת אורגנו יבש
כפית אחת טימין
כפית אחת רוזמרין
1 עלה דפנה גדול
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

אופן ההכנה

לתוך סיר גדול שופכים את קופסת העגבניות המרוסקות
ממלאים אותה עד 3/4 מגובהה במים, ומשלימים ביין עד למילוי כל הקופסה
שופכים את המים המעורבבים עם היין לתוך הסיר, ומערבבים היטב עם העגבניות המרוסקות
מוסיפים לסיר את חצי כוס הקמח ומערבבים עד שאין גושים
מוסיפים את הבשר והירקות החתוכים לסיר
מוסיפים את המלח והתבלינים
מוסיפים את ציר הבשר, או את המרק בטעם בשר

מביאים לרתיחה על האש
מחממים תנור ל - 200 מעלות
לאחר שהסיר רתח ובעבע במשך כ - 5 דקות, מכניסים אותו לתנור, ומנמיכים את החום ל - 130 מעלות

`שוכחים` (תזכירו לי לא לשכוח באמת!) את הסיר בתנור למשך 4-5 שעות לפחות.
אין בעיה להשאיר בתנור גם יותר שעות, או לילה, אבל אם יודעים זאת מראש אז מורידים את חום התנור ל - 100-110 מעלות בלבד.

לפני ההגשה, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומגישים..
בתיאבון
תוספת אעשה פירה
אבל באותו הרגע אכין
אחרי שאטעם ואבדוק שהצלי יצא טעים
 
מישהי אחרת חצי שעה - שעה
הייתה מסיימת
 
אני לקח לי 3 שעות
ובדרך אין סוף נזקים
האמבולנסים בדרך
ואני רטובה עד הראש
 
אז יאלה
הלכתי להתקלח להחליף בגדים
כולי רטובה
נשבעת
 
בבקשה אל תצחקו
ואם הייתם כמוני?
 
אם האיש שלי היה פה הוא היה "המומה"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת