00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

אוסובוקו

 

אם יש דבר שמתאים פחד לחורף, זה אוכל, ואם כבר אז אוכל כבד.

 

תמיד רציתי פוייקה.

 

ראיתי אותו לפני כשנה אצל חבר טוב שלי, שמגדל עצי בונסאי {עוד מחלת נפש אנושה שלי}, ומשום מה הפכתי לירוקה פתאום... ממש דוגמנית הבית של "בית השיטה"...

מנוול שכמותו, צעיר בן 27, מה לו ולפוייקה בכלל?

והקטע היה שהוא בכלל לא ידע מה לעשות איתו.

 

ישבנו ודיברנו {הוא מגדל שממיות וזוחלים, ויש לי חולשה לזה, אני מאוד אוהבת} ובין לבין הוא שאל אם אני יודעת להכין אוסובוקו, כי זה מה שאחיו הגדול, שותפו לדירה, קנה לאותה שבת.

העיניים הירוקות שלי הפכו בצ`יק לצהובות, והוא בלי להתבלבל  שאל אם יש לי בעיות בכבד, מייד עניתי שאני עוד מעט דופקת לו פטיש חמישה ק"ג בראש, אם לא יתחיל לשקול מילים,אולי יתחיל לשקול שיניים...

 

אתם מבינים? פוייקה, אוסובוקו, והוא אפילו לא יודע להכין ביהלומים האלו נאדה.

קיצר... ישר הפשלתי שרוולים ובין סינון קללה אחת לשנייה ניגשתי למטבח.

 

היות ושני הקרנפים האלו גרים בבית קרקע עם גינה ענקית, היו להם את כל עשבי התבלין שאני אפילו לא חולמת לראות בסופר המעאפן שליד ביתי, וכן כל, אבל באמת כל הירקות שאני רק יכולה לחלום עליהם בחלומות האירוטים שלי {וכאילו על מה אחלום אם לא על אוכל?...}.

טרטרתי את הגברבר בתלך-תבוא, אממה הוא חופשי עמד במשימה.

ביקשתי סכין והמאנ-מאנ-מאנייק הוציא לי סכין של GLOBAL- SANTUKO  18 ס"מ, עם חריצים, שבמקרה מאוד מקרי מהווה את הפנטזיה המינית שלי, ועולה 597 ₪ אצל "לובלינסקי", בחנות עצמה.

רציתי לדקור אותו, נשבעת לכם בקסוטו.

 

כאילו מה, יש צדק בעולם?

אני שכל חיי מבלה במטבח , בקושי יש לי סכין מעאפנה שקורעת לי את הידיים , והמלעון מתייחס בקלות ראש לפסגת חלומותיי, ועוד מעיז לומר לי שאחת האקסיות השאירה לו את הסכין באחד הערבים הלוהטים שלהם יחד, אה כן...גם הפוייקה שייך לה.

תגידו אתם...זוהי לא סיבה מוצדקת לרצח?

המתוקוני הזה שם לב לשינוי הקיצוני במצב הרוח שלי, ובחיוך מלאכי הבטיח שיקנה לי פוייקה ליום הולדתי.

ובכן תומר.... 15 ימים עברו חלפו להם, ודי לחכימא בזפטה, אתה יודע ,  נכוןןןן?????

וזה לא מעניין לי את הגבה השמאלית או את השערות באוזן, שאתמול אתה חגגת....

מספיק לך SMS...קודם הפוייקה, ותיפרד לשלום גם מהסכין בייבי, ומה עם עוד כמה בונסאים?

חודשיים שלא נתת לי שום עצון  חביב, אז איטס אבאוט טיים.....



טוב, אז חאלאסטה הכנסת מוחכם להריון, והנה המתכון של

 

האוסובוקו האגדי שלי:

 

חומרים:

4 פרוסות אוסובוקו עם עצם {מומלץ עגל חלב}

1 ליטר ציר בקר {אפשרי מים + אבקה, אבל עדיף אמיתי}

4 בצלים קצוצים גס

2 גזרים קצוצים לקוביות

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

3 גבעולי סלרי חתוכים

1 פלפל חריף נקי מגרעינים חתוך

1 חבוש או תפוח גראנד חתוך לקוביות

5 שזיפים מיובשים מגולענים

3 כרישות  חתוכות {חלק לבן בלבד}

4 עלי דפנה

5 גרגירי פלפל אנגלי

2 ראשי שום קלופים

½ כוס שמן זית

3 עגבניות חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

2 כוסות יין אדום יבש

½ כוס קמח לקימוח נתחי הבשר

3 כפות חומץ בלסמי

גרידה מתפוז אחד

3 פילטים של אנשובי

5 גבעולי טימין טרי

1 כפית מלח,

מעט סוכר,

½ כפית פלפל שחור טחון טרי,

1 כפית פפריקה מתוקה,

¼  כפית פפריקה חריפה,

 

חומרים לגרמולטה: { רוטב שעמו מגישים את האוסובוקו}:

4 שיני שום כתושות

4 כפות פטרוזיליה קצוצות דק 

גרידה מ-1 לימון.

זהו... מערבבים הכול יחד.

 

אופן ההכנה:

לוקחים סיר כבד {רצוי מברזל} או קדרה שמתאימה לאפיה בתנור , ויוצקים לתוכה את שמן הזית.

מקמחים את נתחי הבשר,ומשחימים אותם משני הצדדים.

מניחים את הנתחים בצד, ומטגנים באותו סיר את כל ירקות השורש, {למעט הבצל והכרישה} מאדים כ-5 דקות. מוסיפים את נתחי האנשובי,החבוש או התפוח והשזיפים ומערבבים.

במחבת נוספת מטגנים את הבצל והכרישה, ומוסיפים אותם אל הסיר של הירקות.

מוסיפים את הבשר שהנחנו בצד ושוב מטגנים.

אל הסיר אנו נוסיף את היין, ואת החומץ הבלסמי ונצמצם למחצית.

מוסיפים את עלי הדפנה, עלי הטימין {מפרידים אותם מהגבעולים, כן?...}, וייתר התבלינים.

מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים קלות., טועמים ומתקנים תיבול.

 

כעת יש 2 אפשרויות, או לבשל על הגז, או לאפות בתנור. אם החלטנו לבשל על הגז, אז אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים למשך כ-31/2 שעות על אש נמוכה ולהבה קטנה, עד שהבשר יוצא רך ונימוח, ועד שהוא משתחרר בקלות רבה מהעצם . ואם החלטנו לאפות בתנור, אז אנו עושים זאת בחום של 180 מעלות למשך 4- 6 שעות, או למשך הלילה בחום של פלטת שבת {חופשי- יוצא ליגה}. מה שכן, מידי פעם יש לוודא שיש מספיק נוזלים ואם יש יותר מדי- מצמצמים, ואם יש פחות מדי- מוסיפים.

מובן?...לקראת סוף הבישול מוסיפים את גרידת התפוז, ואל תגידו לי איכס, כי זה מדגיש פיצוץ את הטעמים, וזהו.

 

דרך אגב הגרמולטה { ולא גרמושקה, כמו שמלכי אוהבת לומר...}

הוא מעין רוטב שאותו מגישים מעל נתחי הבשר, ומסביב את הרוטב, וזה ממש מעדן.

ודבר אחרון חביב: האוסובוקו טעים יותר בחימום חוזר, כך שרצוי להכינו מראש, ולחמם לפני הארוחה.

את הגרמולטה חובה להכין ממש לפני הגשתה לשולחן.

אה, כן...ועם מה מגישים את הטעים והסמיך הזה? עם כל דבר שיתפוס את הרוטב הקסום של זה... פירה, פולנטה, אורז וריזוטו, תפ"א אפויים ופסטות לסוגיה השונים....

 

טוב, אז יאללה...קדימה, רוצו לקנות אוסובוקו ופוייקה וסכין SANTUKO  ,  ובדרך תקנו גם לי, כי לא נראה לי שאדון תומר החילזון יעשה זאת בקרוב, ונראה שאני אשאר עם תאוותי בידי....

 

והנה לכם תמונה של הפוייקה הסקסי שלי:

 

אז יאללה מתוקים שלי, סאלאמאת...אני כבר משעממת את עצמי... אני אוטוטו מדברת לפיצול האישיות שלי, וזה רע!!!!!!!!!!!

 

ת`ראותתתת

ארי.....

 

התמונות מהנט

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת