00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק שעועית עם עצם וקוביות קבנוס

מרק שעועית עם עצם וקוביות קבנוס
 
 
 
 
 
 
 
 
מרק שעועית עם עצם וקוביות קבנוס
 
תוספת עצמות מח לבישול, מעשירים ומעמיקים  את טעמו של המרק
 
 
 
 
להגשה תוספת קוביות קבנוס
,
 
 
 
מה באמת צריך הבן אדם בקור הזה, כאשר הגשם שוטף את אבק הימים של אין גשם?
צלחת מרק חם מהביל, מנחם ומחמם טעים ומשביע. אחד כזה הוא מרק שעועית עשיר בטעמים.
ראשית בוחרים  שעועית יבשה, לבנה, אמריקאית, (יש בכל סופר, וגם בשווקים), כשלוש כוסות לערך.
מבררים היטב, ושוטפים במסננת מס` פעמים. מעבירים לקערה עמוקה, ומכסים במים, פי שלושה +  מכמות השעועית. השעועית סופחת נוזלים תופחת ומתרככת, מה שמקצר את משך הבישול. משרים למשך לילה על השיש, בטמפרטורת החדר. אפשר להחליף את המים במהלך ההשריה.
 
 
 
 
יש לברור את השעועית ולהוציא לכלוך וכל מה שהתגנב אל תוכה,
 זה מה שאני הוצאתי 
 
 
 
 
 
 
 
 
בסיר בישול עמוק, קוצצים שני בצלים בינוניים/גדולים לקוביות קטנות מזהיבים קלות בשמן זית,  מוסיפים קוביות של שלושה גבעולי סלרי אמריקאי, שלושה גזרים חתוכים לפרוסות עבות, מוסיפים את השעועית מסוננת ממים, צרור פטרוזיליה ועלי הסלרי קשורים בחוט. מוסיפים את כמות המים הרצויה, מוסיפים פפריקה מתוקה, פלפל  שחור חריף, אבקת מרק עוף ו/או ציר בקר לטעם, וקופסה קטנה (+) רסק עגבניות, שלוש שיני שום קלופות, עגבניה שלמה מסומנת באיקס, להגרת מיציה, שני  עלי דפנה, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל בכיסוי חלקי עד שהשעועית רכה לאכילה.
 
*בישול בסיר לחץ 45 דקות, מקצר את משך הבישול בזמן רב.
 
כאשר מוכן המרק, להוסיף חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה דק, הרתחה אחת ולכבות אש. לתקן תיבול.
אפשר להגיש עם קרוטונים מתובלים,
לחם שום מוצנם
והקור בורח,
וכמוהו הרעב,
כמו חיבוק חם מהבפנוכו של הבטן.
 
*למי שחפץ להכין ארוחה מלאה בצלחת אחת יכול להתחיל בטיגון קוביות בשר גולש עגל, בכמות שתספיק לכל הסועדים. לטגן היטב לאטימה, ולהמשיך עם שאר ההוראות במתכון כרגיל.
*תופעות לוואי כמו לחמין!!!
ראו הוזהרתם.
 
 
 
 
 
 
 
מתחילת הבישול, אפשר להוסיף  לסיר כמה תפוחי אדמה שלמים וקלופים.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת