00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

סטפן בראון

סטפן בראון, אלנבי 99, תל אביב

 

סטקייה משודרגת

 

החלטנו לבקר בסטפן בראון דווקא בתקופה, בה מסעדות חדשות בתל אביב נפתחות חדשות לבקרים. מעל לעשר שנים מצליח המקום לשמור על מוניטין בכל הקשור לבשר על הגריל, ולא פלא שהפך למוסד תל אביבי. תפריט המסעדה מזכיר אמנם יותר סטקייה מאשר מסעדת גורמה, אך יש הטוענים שדווקא כאן ניתן לאכול את הבשר הטוב בעיר.

 

המיקום מבשר רעות, רחוב אלנבי אינו אזור שנעים להסתובב בו בשעות הלילה המאוחרות, והתחושה הכללית בו מפוקפקת למדי. אך כשנכנסים אל חצר המסעדה הכל משתנה, לפתע מתגלה עולם אחר, מטופח ומזמין. העיצוב כאן אינו שגרתי, עם מראות גדולות התלויות על הקירות, וצילומים ישנים בשחור לבן של האיש סטפן בראון, פרוון מפורסם בתל אביב של ימי ראשית המדינה, שחנותו שכנה במקום.

 

למנה ראשונה הזמנו קבב טלה (חצי מנה, 32 ש"ח). קציצות הבשר היו עגולות, עסיסיות ומתובלות היטב, עם צנוברים ששדרגו את טעמן. היה זה באמת קבב טוב, עשוי ומבוצע כהלכה, אך מצד שני לא מוצלח יותר מזה של כמה מסעדות עממיות טובות, שאני מכיר בתל אביב.

 

למנה עיקרית בחרנו בנתח קצבים (107 ש"ח), אותו נתח שנוי במחלוקת, שלא כולם אוהבים בשל ריחו ועבודת השיניים המרובה, שמצריכה לעיסתו. הבשר לא הוגש כנתח אחד אלא כמספר חתיכות לא גדולות במיוחד. טעמו היה טוב, אם כי חסר את עושר הטעמים והעסיסיות של נתח קצבים מוצלח באמת. המנה הוגשה גם עם תוספות לא מעניינות של עגבניה, בצל ותפו"א – כולן בגריל. במחיר כזה ניתן היה לצפות לקצת יותר מעוף ויצירתיות. לפני מספר חודשים אכלתי נתח קצבים נהדר ב"דוריס קצבים" בתל אביב, ואי אפשר להשוות את איכותן של שתי המנות.

 

נתח קצבים:

 

עוגת פרג (29 ₪) הוזמנה לקינוח, והיתה פשוטה, דחוסה וחביבה.

 

מה שהיה נכון לתל אביב שלפני עשר שנים, לא בהכרח רלוונטי להיום. המחירים בסטפן בראון הם של מסעדת יוקרה, אך יש לא מעט מסעדות עממיות בעיר, בהן ניתן לאכול בשר לא פחות טוב מאשר כאן, עם תוספות מוצלחות יותר ובמחיר נמוך משמעותית.

 

ציון: 3 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת