00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

מקום שני - כתף ממולא בפיסטוק

 

 

בקיץ האחרון השתתפתי בתחרות בישול בשרים שארגן אייל כץ מ"כצל`ה" , אטליז ידוע מאד בכפר סבא .

בין חבר השופטים בתחרות היו אסף מרגלית מ"יקב מרגלית", ירה אזובל דור שפית מסעדת "לטרטוריה", נועם דקרס שף מסעדת "ברקרולה" וטל חוטינר נציג "ג`וני ווקר" בישראל.

אמרתי לאורי (בעלי שיחיה) שאם אזכה אני מעדיפה להיות מקום שני, כי הפרס למקום שני היה סכין שף מקצועית. יש לי בבית סכינים מקצועיות ומקצועיות פחות, סכין קילוף. סכין לירקות, לבשר, משוננת לעגבניה, לקילוף וכו` וכו`, אבל משום מה אף פעם לא הגעתי לידי רכישת סכין שף אמיתית ולא אחת כזו שמוכרים בסופר למשל ונקראת (כאילו) סכין שף . give me a break here.

הפרס הראשון היה סיר פסטה עם מזוודת פסטה מכל המינים והצורות. מי צריך עוד סיר בבית ומי רוצה להשמין מפסטות ? אני לא . נו, שוין, לא אלאה אתכם בפרטים , רק שתדעו שמשאלות לפעמים מתגשמות. קיבלתי ת`סכין.   צוחק   

 

   Photo preview image

אתם בטח רוצים לדעת מה ואיך בישלתי .....

כתף ממולא

1.200 ק"ג כתף - לבקש מהקצב שיעשה לכם כיס בכתף

לרחוץ היטב ולהניח במרינדה לכל הלילה.

המרינדה שלי: 2/3 כוס יין (אפילו של קידוש:-) , 1/4 כוס שמן, 3 כפות חרדל, 3 כפות דבש, 2 כפות גרנדין, 2 בצלים מגוררים.

הגיע זמן הבישול. להוציא הבשר מהמרינדה. לנגב קצת עם מגבת מטבח , להניח בקערה רחבה מספיק ול"הטביע" את הבשר בגרנדין לאיזה חצי שעה.

המילוי: 7 שיני שום כתושים, בערך 100 ג` של פיסטוק קלוי ומלוח קצוץ מעורב עם שקדים קלויים קצוצים, חבילה פטרוזיליה קצוצה, כוס פירורי לחם ושלושת רבעי חבילה חמאה מומסת................יאמי. לערבב הכל ביחד. להוציא הכתף מהגרנדין ולמלא את הכיס.

סיימתם? אפשר לתפור את שולי הכיס או לחלופין לסגור עם קסמי שיניים.

 

לשפוך לסיר 2-3 כפות שמן , להוסיף מספר עצמות מח ולטגן את הבשר מכל הצדדים. לשפוך לסיר 2 כפות דבש ו- 2 כפות גרנדין. לכסות ולהניח לבשר להתבשל במיצים של עצמו. לאחר כשעה להכניס הסיר לתנור לשעתיים בערך על חום בינוני.

 

זהו! להגיש עם הרוטב שנוצר.

למנה צדדית קחו שקית תפוחי אדמה קטנים, כאלה שמיועדים למיקרו, הכניסו לסיר עם מלח ובשלו עד רך. הוציאו, שיטפו במים והניחו להתייבש.

במחבת חממו 3 כפות שמן זית, חצי חבילה חמאה וטגנו 2 בצלים פרוסים. הוסיפו את תפוחי האדמה והשחימו קצת. הוסיפו פטרוזילה קצוצה, ערבבו היטב וזהו.

הניחו הבשר בתבנית עם הרוטב ומסביב להניח את תפוחי האדמה או בקערה נפרדת.

אפשר לפרוס את הבשר טרום האכילה או להביא לשולחן כנתח שלם. אפשר לזרות מעל הבשר הפרוס עוד פיסטוק גרוס. ראו תמונה.

יאמי...................

Photo preview image

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת