44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

שקמבה צ`ורבה ,מרק בולגרי עשיר

שקמבה צ`ורבה ,מרק בולגרי עשיר
 
 

שקמבה צ`ורבה ,מרק בולגרי עשיר
 

 

המרק הוא כמו קרם ברולה של הצרפתים בדיוקו ואדיקותו

או מרק הדגל הספרדי.

 

זהו מרק לבנבן שצפות בו חתיכות קיבה בהירות, פיסות מקיבתה של פרה שהורתחו, נסרקו במסרקות ברזל, נוקו, הושרו ביוגורט, ובושלו במים. המרק מתבשל במשך כמה שעות, ואז מוסיפים לו חומץ, שום טחון טרי והרבה מלח פלפל שחור גרוס, חריף.

 

 

החומרים:

 

 

סיר עם תחתית עבה
קיבה של פרה מנוקה וחתוכה לרצועות/קוביות קטנות
קורט מלח
קורט פלפל

שום
יוגורט

חומץ לפי הטעם בהגשה
מים

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים היטב את הקיבה (קירשה) מהתוכן הפנימי שלה
מוציאים את חתיכות השומן הנספחות עם סכין חדה,שוטפים  שוב ומבשלים במים טריים עוד 5 דקות.

מוציאים ומנקים שוב את השאריות ומרתיחים שוב לחמש דקות בערך.

פורסים את הקיבה לרצועות או קוביות כרצונכם.עובי/רוחב כס"מ.

מבשלים את הקיבה עד שמתרככת לגמרי.לא להיבהל מהריח.

יש שמשרים ביוגורט לכמה שעות ויש שמבשלים עם חלב 5-6 שעות.
משרים ביוגורט לאחר הניקוי. 
מגישים חם, בהגשה מוסיפים שום,פלפל שחור,חומץ ופלפל חריף.
מי שלא משרים ביוגורט, מוסיפים חלב עד להלבנת המרק.  מגישים חם. מוסיפים שום,פלפל שחור גרוס,חומץ וחריף על פי רצונכם,
מעט יוגורט מלמעלה.

לא לשכוח לחם שחור טרי ליד.
בתאבון

אם אהבתם לחצו על אהבתי, תודה


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת