00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

הרברט סמואל

הרברט סמואל, קויפמן 6, תל אביב

 

דרוש ריגוש

 

לא זכיתי להשתתף בחגיגות הקולינאריות, שהתחוללו בארץ בשנים שלאחר הסכם אוסלו. בתקופה שפרחו פה מסעדות עילית כמו קרן, תפוח זהב או רושפלד – אני, מטעמים סטודנטיאלים, יכולתי להרשות לעצמי לאכול מקסימום מנת פלאפל. כשפרצה האינתיפאדה השנייה, נסגרו מסעדות היוקרה בארץ זו אחר זו, מתור הזהב הקולינארי של תום האלף לא נותר זכר - ולי נותר אז רק להצטער, שלא ביקרתי במקומות הללו. מאז עברו מספר שנים, והנה אותו השף רושפלד פתח לא מזמן מסעדה חדשה בתל אביב בשם הרברט סמואל. הפעם היה ברור לי, שאת ההזדמנות לאכול אצלו כבר לא אפספס.

 

אחד הנתונים הבולטים במסעדה הוא העובדה, שהיא מחולקת לשתי קומות: בקומה התחתונה שוכן הבר ובעליונה המטבח הפתוח, כאשר בשתיהן יש שולחנות ישיבה. לכל לוקיישן יתרון משלו: למעלה רואים את הטבחים בפעולה, למטה נהנים מאווירה תוססת וחיה יותר. בכל מקרה נראה כי דווקא על הבר מתחולל האקשן האמיתי. ישבנו בקומה העליונה, קרוב לחלון הזכוכית, והשקפנו החוצה לכיוון הים ותחנת הדלק שממול. תפריט המסעדה מאפשר להזמין כמעט כל מנה בשני גדלים. הקטן בגודל טאפאס, הגדול במימדי אמצע בין ראשונה לעיקרית. קונספט המאפשר בניית ארוחת טעימות מגוונת. להלן המנות שהוזמנו:

 

מרק ארטישוק ירושלמי (42 ש"ח) - זהו מרק קטיפתי המוגש חם, בעל מרקם עשיר וטעם נפלא. בתוכו ניתן "לדוג" הפתעות כמו ערמונים קטנים, שעועית - והוא מוגש בתוספת שמנת. מומלץ להזמין את המנה בחום.

 

 

שני ארטישוק (58 ש"ח). מנה מתוך מנות היום של המסעדה. לבבות ארטישוק הוגשו יחד עם תפוחי אדמה ובצל - כשהכל שוחה ברוטב יוגורט. מנה נחמדה אך לא מעבר לזה.

 

 

ארטישוקים ופול ירוק (44 ₪) – מספר לבבות ארטישוק חמימים ועדינים ברוטב פול ירוק סמיך. הארטישוק היה מרענן, קליל וטרי מאוד, אך המנה בכללותה הרגישה קצת אנמית.

 

 

צלעות טלה בתבשיל שבע שעות (77 ₪). כשהוגשה המנה לשולחן הופתענו לגלות, שהיא הכילה שתי צלעות בלבד - וגם הן לא גדולות במיוחד. הצלעות היו עדינות וחביבות, אך נטולות העסיסיות, המאפיינת צלעות טלה טובות באמת. אני יכול למנות לא מעט מסעדות בארץ, בהן אכלתי צלעות מוצלחות יותר. תבשיל שבע השעות, שניכר שהיה מבוסס על בישול איטי, היה דווקא בעל טעם עשיר וטוב - אך המנה בכללותה די מאכזבת.

 

 

ניוקי ערמונים ואפונה (88 ₪) – הפסטה במנה היתה נימוחה וטרייה, הערמונים הקלויים הוסיפו מימד מתקתק - והשילוב ביניהם חביב. התמחור הוא די שערורייתי למנת פסטה לא בשרית. בנוסף, אי אפשר להתעלם מהדמיון הבולט למנה המקבילה והמדוברת במסעדת טוטו, שהפכה בשנה האחרונה ללהיט מבוקש. בעולם הספרות היו מכנים זאת פלגיאט, וחבל שאין ביטוי מקביל בעולם המסעדנות. בכל אופן, לטעמי המנה בטוטו מוצלחת יותר, שם היא מהווה חגיגה של ממש, בעיקר בשל שמן הכמהין, שמוסיף לכל העסק הרבה שמחה.

 

 

בשלב הזה קפצתי לביקור בשירותים, מה שאילץ אותי לרדת שתי קומות מטה, תוך כדי כמעט התנגשות עם מלצר, שירד במהירות גם הוא, נושא בידיו צלחות אוכל מהמטבח. הדרך חזרה שתי קומות למעלה אף היתה קשה יותר, מה שגרם לי לחזור לשולחן מתנשף קלות - לפחות זאת היתה הזדמנות לעשות קצת ספורט.

 

לקינוח הזמנו וופל קריספי (22 ש"ח), שהיה סתמי למדי.

 

 

אמנם לא נרשמו בארוחה נפילות מהדהדות, אך גם לא ריגושים גדולים. כיך לבלות בהרברט סמואל, ליהנות מהאווירה הנעימה בה, אך לטעמי ברמת המחירים הזאת יש מקומות אחרים בעיר, המספקים תמורה גבוהה יותר לכסף. ביציאה מהמקום תהיתי, האם הפסדתי בכלל משהו לפני עשר שנים, כשפיספסתי אז את רושפלד.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 02/04/2011:

הפעם הקודמת בה ביקרתי בהרברט סמואל עוררה בי קצת חוסר נחת. יצאתי משם בתחושה, שאולי פספסתי משהו. הרי אם כל העולם כל-כך נהנה שם, איך זה שרק אני לא נשבה בקסמו של המקום? לאחרונה חזרתי שוב למסעדה. לא היה לי רע בה חלילה, הכל היה בסדר. יותר מדי בסדר. כל-כך בסדר שגם הפעם לא יצאתי מגדרי. בשורה התחתונה: יש מבחינתי כיום בת"א מסעדות כל-כך הרבה יותר מעניינות מהרברט סמואל.

 

להלן המנות שהוזמנו:

סלט עגבניות (53 ₪):

 

ריזוטו פטריות פורצ`יני (88 ₪). המנה הוגשה עם שקדי עגל.

 

 

רביולי בוכרי ברוטב סלק (64 ₪):

 

ניוקי אפונה וערמונים (88 ₪):

 

טרין כבד אווז (68 ₪):

 

AUTMN  צ`יקן (89 ₪):

 

אספרגוס (68 ₪):

 

סלסלת לחם (18 ₪):

 

 

יער שחור (39 ₪):

 

 

עוגת גבינה לואי (45 ₪):

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת