00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אלומה

אלומה, כביש תרשיחא-כפר ורדים, מעלות תרשיחא

 

פרובאנס? גליל!

 

הגליל המערבי ידוע כאזור נפלא לצימרים, אטרקציות ומסלולי טיול מהיפים בארץ. בכל סוף שבוע גודשים את חבל הארץ ההררי הזה מבקרים רבים, והופכים אותו לאתר תיירות מבוקש. די מוזר איך בכל הקשור במסעדות, לא הפך האזור לגן עדן. יש בסביבה מספר מסעדות ערביות מוצלחות וחומוסיות טובות, אולם בכל הנוגע באוכל גורמה, אפשר לומר שמדובר בכמעט שממה קולינארית.

 

אלומה, המגדירה עצמה כביסטרו גלילי, היא מסעדה די יוצאת דופן בנוף המקומי. ביקור קודם במקום לפני כארבע שנים הותיר זיכרונות טובים. השבוע, לאחר טיול רגלי בסביבה, שארך מספר שעות, חזרנו למסעדה רעבים מתמיד, מסוקרנים לדעת האם עדיין שומרים שם על הסטנדרט.

 

אלומה שוכנת בעיירה הערבית תרשיחא, הידועה בדו-קיום מוצלח ושיתוף פעולה אמיתי בין יהודים וערבים. לא התפלאנו לכן, שאת פנינו קיבלו שני מלצרים: ישראלית וערבי. המקום מעוצב כביסטרו חמים, עם תאורה נעימה, וילונות לבנים ומפות לבנות על השולחן. אם לא היינו יודעים שמדובר ביישוב ערבי, וודאי היינו מנחשים שאנו בלב תל אביב.

 

לפתיחה הזמנו את לחם הבית (12 ₪), שהוגש עם 4 צלוחיות שהכילו מטבלי זיתים, עגבניות, עדשים וחמאה. בלט במיוחד מטבל העגבניות, שהיה סמיך ובעל טעם עשיר. הלחם עצמו היה מהסוג המרוכז והלא אוורירי, קצת כבד מדי אבל בהחלט טעים.

 

למנה ראשונה הזמנו פסיפס כבדים (46 ₪), שהוגש עם דבלים ביין שרי בליווי ריבת ענבים, טוסטים ורוקט. פטה הכבד היה נימוח ומעודן, ושילובו יחד עם התאנים המיובשות והריבה העניק למנה עומק טעמים נפלא. לאחר שסיימנו את אכילתה, הוגש לשולחן סורבה אשכוליות קטן וחביב על חשבון הבית.

 

לעיקרית הזמנו דואט בשרים (84 ₪) – מנה שהכילה שתי חתיכות של נתחי צוואר לבן בגריל. הבשר היה טוב, אך חתיכה אחת ממנו היתה שומנית מעט יותר מדי. בכל מקרה, את ההצגה על הצלחת גנבו תוספות מופלאות של לחם תירס-בייקון מטוגן, תפוח עץ ביין, סלק ממולא בבשר עגל מבושל ושאר ירוקים. אי אפשר היה שלא להתפעל מהעושר, מהאסתטיקה וממגוון הטעמים המצויינים על הצלחת, שרק עבורם היה שווה להזמין את המנה.

 

לקינוח הזמנו קרם ברולה (30 ₪) שהכיל קרם וניל עדין טוב, אם כי סטנדרטי למדי. דווקא יש במקום קינוחים מעניינים יותר, הלקוחים מהמטבח הערבי, אך כבר היינו מלאים מדי מכדי להזמינם.

 

לאורך כל הארוחה השרות במקום היה אדיב, מקצועי ומסביר פנים, והאווירה טובה ונעימה. זה לא מקום לנסוע אליו במיוחד מתל אביב, אולם עבור מטיילים, הפוקדים את האזור ומעוניינים במטבח צרפתי, אלומה היא אופציה מצויינת.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת