00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

מרק אפונה קליל

 
 
 
 
 
סימני חורף ראשונים ובתי רוצה מרק. מה מרק? לא היה לי שום כלום של ירק בבית חוץ מכמה בצלים, 1 גזר גדול ומספר עגבניות ומלפפונים שאותם אני קונה כמעט כל יומיים. בני הבית חולים על סלטים . יום שלישי הוא טרום יום הקניות שלי. בשר היא לא אוכלת, גם עוף בקושי (רק חזה עוף) עדשים ושעועית היא מתעבת, מרק עגבניות היא שונאת, ומה נותר לי לעשות?
 
 
אאוריקה!!!
 
מצאתי שקית של אפונה יבשה. דווקא אפונה היא אוהבת. והנה מרק.
 
 
1 שקית אפונה יבשה  (500 גר`)
1 בצל לבן קצוץ
1 כף שמן
1 גזר מגורר
1 עגבניה מגוררת
מלח + פלפל לבן
2 שקיות מרק עוף "10"
 
 
לטגן את הבצל ומשנספג השמן להוסיף כמה טיפות מים (כן, מים, לא טעות כתיב), להמשיך לטגן ואם חסר נוזלים להוסיף עוד כמה טיפות מים ולהמשיך כך עד שהבצל משיג שקיפות זהובה.
 
 
להוסיף את שקית האפונה, גזר ועגבניה מגוררים, לערבב היטב בכף עץ. להוסיף מלח ,פלפל לבן ו- 2 שקיות המרק, לערבב שוב,  ולשפוך מעל מים, כמה שבא לכם. להביא לרתיחה ולהוריד לאש נמוכה ולבשל ככה בערך שעה - שעה ורבע.
 
 
גם אני אהבתי :-)
 
כמעט לא עבודה לאחל`ה מרק.
 
שיהיה לכם אחל`ה סופשבוע.
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת