00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

אורז פרסי

 
 
 
את המאכל הזה למדתי משכנה פרסיה "אסלית", כנאמר.
מאז, רק האורז הזה מתבשל אצלי בסירים , כי הוא פשוט טוב. פשוט וטוב.
 
מנה זו נקראת בפרסית "טאאהדיג" = תחתית הסיר.
 
אפשר להכין עם תחתית תפוחי אדמה (בתמונה למעלה) וגם בלי. האמת היא שאני מעדיפה ללא תפוחי האדמה, מה שנותן לאורז בסיס יותר פריך מפריך :-) ואילו בני ביתי אוהבים עם תפוחי אדמה, אז אני נכנעת ללחץ הסביבתי :-)
 
את התבשיל הזה רצוי לעשות בסיר טפלון, מה שעוזר לאי התדבקות . נאמר לי כי רצוי להשתמש באורז ארוך, עד היום לא הבנתי למה, אבל שיהיה.
 
אז קודם כל שפכו לקערה את כמות האורז הרצויה לכם, ואין צורך למדוד בכוסות ותיכף תבינו למה. לכסות את האורז במים פושרים מהברז עם כף מלח ולהשאיר לכמה שעות. אפשר להשאיר בבוקר לפני העבודה.
 
לשטוף את האורז במסננת מתחת לברז עד שהמים שנוזלים מהמסננת שקופים לגמרי.
 
 
 
 
 
 
למלא סיר במים ולהרתיח. להכניס לתוכו את האורז ל 5-6 דקות. לשפוך את האורז למסננת ולחכות שכל המים יתנקזו.
 
בסיר טפלון לחמם 2-3 כפות שמן. להניח על השמן טבעות בצל, לפזר כורכום ומלח, להניח מעל פרוסות תפוחי אדמה. לשפוך מעל את האורז, להדק היטב (שלא יהיו חורי אויר) ולכסות את הסיר במגבת ומעליה את המכסה. לאטום את הסיר עם שולי המגבת.  לבשל על אש קטנה כחצי שעה.
 
לפתוח את המכסה ולהוריד את המגבת. לשפוך מעל האורז כ 2-3 כפות שמן, לכסות שוב במגבת ובמכסה ולכבות את האש. להניח במצב זה כ- 15 דקות.
 
לאכילה, להפוך את הסיר על צלחת גדולה.
 
טעיםםםםםםם!!!!!
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת