00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת שוקולד עם קרם שוקולד

 
 
 
 
אין עליה בעולם. עוגה מנצחת לכל האירועים. תשאלו את מי שאכל...  :-)
 
 
לחמם תנור ל- 180 מעלות. קחו בחשבון שערבוב המצרכים לוקח בדיוק 5 דקות אם לא פחות.
 
2 כוסות קמח תופח
3/4 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כוס חלב
1-2 כפיות תמצית רום
3/4 כוס קקאו (לא שוקולית)
1 כוס שמן
.......
1 כוס מים רותחים
 
- -
5-6 כפות יין אדום מתוק (או לפי הרשימה מטה)
ריבת תות / דובדבנים
 
בתבנית פיירקס לערבב את 7 המצרכים הראשונים היטב. להוסיף את המים הרותחים ולהמשיך לערבב  (העיסה נוזלית וזה בסדר ).
 
להכניס לתנור המחומם בערך ל:  40-50 דקות, תלוי כמובן בתנור שלכם. בזמן שהעוגה בתנור להכין את הקרם.
 
להמיס במחבת על אש קטנה מאד את המצרכים הבאים:
 
50 ג` חמאה
1 חבילה שוקולד חלב / מריר
4 כפות קקאו (לא שוקולית)
7 כפות סוכר
1 כפית תמצית רום
*7 כפות מים
 
 
להניח בצד לקירור . להוסיף צהוב של ביצה ולערבב היטב. החלמון מזגג את הקרם ומעניק בוהק.
 
בצאת העוגה מהתנור (לא לחכות אפילו דקה) לשפוך עליה בעדינות (שלא תטבע:-) יין אדום / רום / ליקר קפה או ליקר קקאו או ליקר אגוזים (כמות של עד 6-7 כפות) ולמרוח ת`ריבה ומעל לשפוך את הקרם ומיד למקרר.
 
* למרות שמים ושוקולד מומס לא הולכים ביחד (השוקולד נוטה להתקשות אפילו עם טיפת מים אחת) שהיית החמאה בתערובת מצילה ת`מצב.
 
העוגה מוכנה עם התקשות הקרם. לקחת בחשבון כמה שעות טובות. אם מכינים יומקודם אפילו יותר טוב.
 
ללקק ת`אצבעות.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת