00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חרוזים

פרוייקט מרקי חורף


 
באתר המקסים בצק אלים, גיליתי פרוייקט מדליק - בשיתוף פעולה עם אתר נוסף בשם תופינים, הם מזמינים את כל הבלוגרים לפרוייקט בוחשים בקלחת - בו עליהם לכתוב פוסט בנושא המרק האהוב עליהם ולשלוח הפניה לאחד משני האתרים. ב - 20/11, הם יאספו את כל הפוסטים ויחד יצרו את ספר מתכוני המרקים.
 
 למרות שאני בדרך כלל סמויה, החלטתי הפעם להרים את הכפפה (בכל זאת, סיר מרק לוהט וחבל לקבל כוויה).
 
אין כמו ריח החורף הנישא באויר, כדי לרוץ ולהעמיד על האש סיר מהביל של מרק עשיר וטעים. יאממי!
 
יש המון מרקים שאני אוהבת, כמו מרק בצל, מיניסטרונה, עגבניות, או מרק עוף, אבל המרק שאני עושה הכי הרבה, הוא מרק ירקות עם גריסים. היתרון של המרק הזה שהוא עשיר בירקות, טעים לאללה ובעיקר, קל להכנה כי אפשר לרסק את כל הירקות צ`יק צ`ק במעבד מזון.
 
במקור, קיבלתי אותו מחברה לעבודה, אבל מנסיון שלי, ביצעתי בו כמה התאמות.
 
אז מה צריך?
 
בצל גדול
2 גזרים
2 קישואים
בטטה
דלעת
תפוח אדמה
6 כפות גריסים (לשטוף קודם במים חמים)
 
איך עושים?
 
מרסקים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית.
 
מרסקים את שאר הירקות ומוסיפים לבצל המטוגן, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד מספר דקות.
 
מוסיפים את הגריסים + כ - 10 כוסות מים.
 
מוסיפים אבקת מרק עוף ומתקנים תיבול עפ"י הצורך.
 
מבשלים כ - 3/4 שעה.
 
בתאבון
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nogly121 אלא אם צויין אחרת