00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קינוח תפוחי עץ

 
 

 

אם יתנו לנו לבחור בין 2 מנות קינוח, כשבשתיהן 300 קלוריות אך הקלוריות שבבקינוח הראשון באות משומן ובקינוח השני מהסוכר, אני הייתי בוחרת בזו עם הסוכר.

תחשבו על הסוכר כדלק לגוף, כל פעילות שנעשה אח"כ יעזור לסוכר לצאת יותר מהר, ואם בחרתם במנה עם השומן............. נו, שוין, כאן זה כבר סיפור אחר.

מצד שני, שומן עוזר לנו להיות שבעים. אז מה עושים? אולי קינוח ללא שומן? אבל איפה המילכוד?  כמה  פעמים עבר לנו בראש "... שטויות, אין בזה שומן, אפשר לאכול יותר?!..."

עדיף מבחינתי לאכול מנה אחת של קינוח טוב ועשיר שיספק את מוחי וגופי אם רוב הזמן אני אכן שומרת על משטר אוכל נכון.

 קינוח תפוחי עץ

את הרעיון לקחתי ממתכון פאי תפוחי עץ, אלא שבדיוק בגלל מה שכתבתי למעלה החלטתי לוותר על הבצק התחתון וזה יצא פשוט מעדן. אז אני לא אומרת שזה דל קלוריות אבל בהחלט כמות בלתי מבוטלת של קלוריות נחסכת.

אז מה עושים?

קולפים וחותכים 4 תפוחי עץ חמוצים ומניחים בתבנית המיועדת לתנור. לשפוך מעל 1/2 כוס סוכר חום דמררה +  1/2 כוס סוכר חום כהה,וכף מלאה של קינמון.

להניח בקערה 1 כוס סוכר לבן, 1 חבילה חמאה רכה ו- 1 כוס קמח.

לעבד את הבצק למצב של פירורים ולשפוך מעל תפוחי העץ. להניח בתבנית בתנור שחומם מראש לחום בינוני, דהייינו 180 מעלות ולאפות בין 30 ל- 40 דקות או עד שהפירורים מתחילים להשחים. 

כ"כ מהיר וקל...... אפשר להכין אפילו כשהחברים כבר בדרך.

ללקק ת`כפיות.

 

טיפ קטן:
אפשר להניח הבצק ל- 10 דקות בפריז`ר ואחכ לגרד מעל תפוחי העץ בעזרת מגרדת בעלת חורים גדולים.   piece of cake :-) 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת