44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

סטייק בלימון ושום

סטייק בלימון ושום
סטייק בלימון ושום

 

החומרים:

 

 

 

פלנצה/אחר

 

 

מחבת

צלחת

2 סטייקים עבים כ2.5 ס"מ אפשר מותן אחר ללא עצם

2 לימונים

4 שיני שום חצויות לשניים או יותר

שמן זית

מלח

קורט פלפל

 

אופן ההכנה:

 

 

 

מנקים את הסטייק מהשומן בחלקו

 

 

עושים סטייק מסז טוב עם שום משני צדדים וגם מסביב.

מפלפלים משני צדדים.

שמים שמן זית על צלחת וטובלים בה את הסטייק

מניחים מעל את שיני השום ושומרים בטמפרטורת החדר כשעתיים.

 

לאחר מכן מניחים על פלנצה חמה מאוד,
(לא לשכוח לנתק את גלאי העשן(-:  )

 

 

שמים את הסטיק בזוית של 45 מעלות כדי שלא יהיו פסים
ישרים אלא בהפיכה  יתקבלו מעוינים חרוכים.  ממליחים מעט ולאחר כ-3-4 דקות הופכים את הסטייקים
שוב באלכסון
להשלים את המעוינים. ממליחים צד שני, וצולים עוד דקותיים.

כדי שהסטייקים יהיה עסיסיים יותר ויצלה מהר יותר אפשר להפוך עליהם מחבת.
עדיף לצלות פחות מאשר יותר.

בנתיים חורצים את הלימונים לכתרים.

אפשר להגיש כסטייק שלם או פרוס.

כאשר מוכן מזליפים מעט מיץ לימון ומקשטים בכתר לימון

לצד אספרגוס נגיעה של פטרוזיליה קצוצה ופשטידת כרובית.

בתיאבון

 

 

אם אהבתם לחצו על תודה 

 

 

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת