00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

הטחנה

הטחנה, הראשונים 10, מטולה

 

תאוות בשרים

 

אזור אצבע הגליל מציע אטרקציות רבות למטיילים, אך הרבה פחות מכך בכל הקשור למסעדות ואוכל. מסעדת הטחנה במטולה, המתמחה בטיפול ויישון במקום של הבשר המוגש בה, היא יוצאת דופן בנוף המקומי. מטולה היא הישוב הצפוני ביותר במדינת ישראל, ועצם הנסיעה לשם, בנוף הררי מרשים, היא חוויה בפני עצמה, המלווה בהרגשה שמתקרבים לקצה העולם.

 

 

 

כמעט כל רפרטואר המסעדה מבוסס על בשר: סטייקים, אנטריקוט, סינטה, עגל חלב, פריים ריב, נתח קצבים, פילה, אסאדו, פרגיות, צלעות טלה, המבורגר, נקניקיות, שקדי עגל ועוד. המסעדה מגישה, על כל הזמנת מנה עיקרית, גם פלטת סלטים מכובדת, הכוללת: בורגול, לבנה, פטה כבד, טחינה, פלפלים קלויים, זיתים, מלפפונים חמוצים, לחם, ממרח זיתים, מטבוחה, חמאה מתובלת, סלט חצילים ועוד. לא יצאנו מגידרנו מהסלטים, שהיו טובים אך סטנדרטים – ואנחנו, שבאנו בשביל הבשר, לא רצינו להאביס עצמנו לחינם.

 

 

למנה עיקרית הזמנו פריים ריב (128 שקלים), שהוא נתח משוייש שצמוד לאנטריקוט. מכיוון שהפריים ריב נצלה עם העצם, מתווספים לבשר טעמים נוספים המשבחים אותו. הגשת המנה לוותה באקט, שהצליח להדליק את כל החושים: אל השולחן הוגשה מחבת לוהטת, שעליה רחש והתפצפץ בשאון וחום רב נתח בשר עסיסי ומגרה. מסביבנו הבחנו במבטי קנאה מצדם של סועדים אחרים, שלא יכלו להתעלם מרעש הצלייה ומריחה המשכר של המנה. הבשר היה יוצא מן הכלל באיכותו, עסיסי ושומני במידה הנכונה, ונצלה בדיוק לדרגת מדיום. אל השולחן הוגשו רטבים שונים: צ`ימיצורי, שמנת ורוטב דבש-יין – אך לא היה כל צורך בהם, הבשר היה כל כך מוצלח, שלא רצינו ששום דבר יסיט את תשומת הלב ממנו.

 

 

מנה נוספת היתה אנטריקוט. הסטייק היה טוב ועסיסי, אם כי הבשר היה פחות מוצלח מאשר המנה הקודמת.

 

 

בנוסף הוגשה לשולחן צלחת אנטיפסטי מכובדת בגודלה, שבה בלט במיוחד כרוב ניצנים מופתי. צלחת צ`יפס ותפוח אדמה אפוי מצאה גם היא את דרכה לשולחן. כמו שניתן להבין, לצאת רעב מהמקום זאת משימה בלתי אפשרית. החלטנו שלא להזמין קינוח, כדי להשאיר בחלל הפה את טעמו המופלא של הבשר לעוד זמן מה.

 

 

 

הטחנה היא ללא ספק אחת ממסעדות הבשרים הטובות בצפון הארץ. למרות חוסר השקט ותחושת חוסר הוודאות, השוררים בימים אלה בצפון, שווה לתכנן טיול בסביבה, ולו רק כדי לאכול במסעדה.

 

ציון: 4 כוכבים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת