00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הצרכן

מזון בריאות ?

17/09/2007

טור אורח 

 

האם גם אתם מזדעזעים מהדרך שבה הופכות חברות המזון את מוצריהם הלא בריאותיים בעליל למזונות בריאותיים? אולי לא שמתם לב אבל במבה זה לא מזון בריאות. מעניין שבכל זאת הבמבה מצאה את דרכה והפכה לאחד המזונות הראשונים לתינוקות.

הדרך היא פשוטה הצרכן רוצה בריא, ניתן לו בריא.

נכניס בחטיף סיבים, אומגה-3 ונגיד לאמא : "תני לו ביסלי, זה בסדר, יש כאן
אומגה-3 !". רק שבדרך שכחו שבעצם האומגה-3 שיש במוצר היא ממקור צימחי שהוא לא אפקטיבי בבני אדם ושכדי שהוא יהיה אפקטיבי הוא צריך לאכול המון חטיף ולהשמין.

אה כן אפשר לקחת מים, להוסיף ויטמיני
B (קצת) ולומר שהנה המצאת המאה, לפחות כמו גילוי כוח המשיכה. בדרך חסרי האחריות שכחו לומר לנו שיש כאן גם סוכר, בעייתי ומשמין.

אה ועוד משהו, דגנים מלאים רוצה הצרכן שלנו, אין בעיה ניתן לו דגנים מלאים
בקורנפלקס מלא בסוכר ובצבעי מאכל ונמכור אותם כמאכל בריאות בסיסי בכל ארוחה משפחתית.

ואני לא בטוחה שכולם זוכרים את הפרסומת שהילד הולך לישון רזה וקטן וקם איש
שרירים והכל בזכות הסירופ עם הויטמינים. כאילו דה, מה שיותר נכון שבמקום לשתות מים הוא שתה מים עם סירופ מלא סוכר, השמין והפך לסוכרתי. 

 במציאות שבה ההשמנה הופכת למגיפה אני חושבת שתעשיית המזון צריכה להתחיל לקחת יותר אחריות על מעשיה. זה ממש לא מספיק לומר שזו אחריותכם הצרכנים במיוחד כשתעשיית המזון דואגת לדחוף את מזונותיה ה"בריאים" בכל חור.

תובנת הצרכן: וזהו רק קצה הקרחון !

 

מאמר מהארץ: כדאי לקרוא ולהפנים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

בבאבלס להרגעת הרוחות
ברוכים הבאים
Map
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ngong אלא אם צויין אחרת