44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עופיונים ממולאים בפירות יבשים לראש השנה

עופיונים ממולאים בפירות יבשים לראש השנה
עופיונים ממולאים בפירות יבשים

החומרים:

2 קערות

תבנית אפייה
קיסמים

 

 

חוט ומחט עגולה

חוט שפגט לקשירה

נייר אלומיניום
3 עופיונים ל-6 סועדים

1/2 כוס שמן זית
פפריקה אדומה
20 משמשים מיובשים
20 שיזפים מגולענים
1/2 כוס צמוקים

קופסת אננס חתוך (750) גרם משקל נקי

100 גרם אגוזי מקדמיה או אגוזי מלך

אופן ההכנה:
מנקים את העופיונים. מורחים עליהם שמן זית ופפריקה
אדומה בנדיבות ומשאירים בקערה עמוקה במקרר
מכוסה למספר שעות.

 


מחממים תנור לטמפרטורה של 190 עד 200 מעלות.



חותכים את הפירות לקוביות קטנות.  מערבבים בקערה את
הפרי החתוך והאננס יחד עם הנוזל בקערה.



לוקחים עופיון ובעזרת האצבעות מפרידים בעדינות את העור מן הבשר כדי לא לפצוע את העור.   מכניסים את הפירות הקצוצים
אל מתחת לעור של העופיון בכל מקום שאפשר, משתדלים שלא ליד הפתחים כדי שהפירות לא יהיו גלויים או ייפלו בתהליך האפייה מהעופיונים הקטנים.

כשהעופיון כולו ממולא בפירות היבשים,

מלוי בין העור לגוף


 

סוגרים את העור עם קיסם או תופרים בחוט עבה ומחט עגולה.

קושרים את שתי רגלי העופיון בחוט שפגאט או אחר.
שמים מעל לעופיונים את שארית הפרי והנוזל שנשאר מהאננס.

 

 

מכניסים על נייר אלומיניום שסוגרים אותו מכל צד



 

לתנור לשעה של אפייה.  במהלך האפייה, אוספים בכף גדולה לפחות 2-3 פעמים את כל הנוזלים שבתבנית ומרטיבים בהם את העופיונים מכל צד, שלא יתייבש. לאחר שעה הופכים את העופיונים לצד שני ומרטיבים היטב פעם נוספת.  לאפייה של עוד כחצי  שעה. לבדוק לאחר 15 דקות שוב כדי שהעופיונים לא יצלו יתר על המידה.

כשהעופיון עשוי, מכבים את התנור ומניחים לעוף לנוח בתנור 
כבוי כעשר דקות. 

 

מוציאים את העופיונים לצלחת גדולה, גוזרים את החיבור בין שתי הרגליים, מגישים את העופיונים שלמים לשולחן, או מחלקים למנות לפי רצונכם.

בצלחת הגשה
בזהירות כדי שמילוי לא ייזל, ויגיע לצלחת של הסועד. 
העוף מקבל טעם נהדר הן בגלל האננס ומיציו שהתבשלו בתוך בטנו, והן בגלל מעטפת הפירות היבשים שהקיפה אותו ניתן
להכין את אותה מנה עם חלקי עוף אחרים או עוף גדול יותר.
מתכון מתאים גם ליונים.
בתאבון

ושנה טובה ומתוקה לכולם

 

אם אהבתם לחצו על תודה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת