44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פירות מיובשים ממולאים בבשר טחון -לחג

פירות מיובשים ממולאים בבשר טחון -לחג

פירות מיובשים ממולאים בבשר טחון - לחג

 

מנת ביניים המשלבת פירות ובשר.
מקובלת בחגי תשרי כסגולה לשנה מתוקה.
מומלץ לבחור פירות מיובשים גדולים ועסיסיים.

 

 

 

חומרים לשמונה מנות בערך :

 

 

סיר עבה ומכסה

 

קערות לערבוב החומרים 

15 תאנים מיובשות  (200 גרם)

15 שזיפים מיובשים (250 גרם), מגולענים

15 משמשים מיובשים (200 גרם)

300 גרם בשר טחון עדיף בקר או כבש

1 בצל מגורר

1/4 כפית כורכום 

1/4 כפית פלפל שחור גרוס 

1/4 אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית שורש ג`ינג`ר מגורר

1/4 כפית כמון 

1/4 כפית קינמון 

1 ביצה טרופה 

לרוטב:


 

3 בצלים גדולים, קצוצים דק

 

 

 

1/4 כוס שמן זית 

 

 

1/2 2 כוסות מים רותחים 

6 עלי דפנה 

1/2 כוס סוכר 

1/2 כוס יין אדום 

1/4 כפית כורכום 

1/4 שורש ג`ינג`ר מגורר
שומשום קלוי לקישוט

 

 אופן ההכנה :

 

 משרים את הפירות המיובשים במים פושרים ומאחסנים
 במקרר  למשך הלילה.

 מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל והתבלינים ומכניסים
 למקרר שעה לפחות.

 פותחים את הפירות כדי לקבל "כיס" למילוי. ממלאים את
 הפירות בנדיבות בבשר המתובל ומאחסנים במקרר.

 להכנת הרוטב:
 מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומוסיפים את
 המים הרותחים.  מוסיפים את עלי הדפנה, הסוכר
 והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות ברתיחה.

 מוסיפים את הפירות הממולאים בזהירות, בזה אחר זה
 ומבשלים כשעה ורבע על להבה  בינונית בבעבוע קל, עד
 שרוב הנוזלים מתאדים ונוצר רוטב סמיך.

 מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים.

 

 בתאבון

 

 

 

 מומלצים: 
אם אהבתם לחצו על  
תודה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת