88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שטרודל תפוחים

05/09/2007
שטרודל תפוחים
 
 
שטרודל תפוחים
 
 
 
 
עוגה מצויינת שטובה כל השנה, ובמיוחד לראש השנה, במיטבה ביום הכנתה, וממילא לא משאירים ממנה למחר, כי כזאת היא, עוגת התפוחים שלי, שתוכה תפוחים מקורמלים, וכברה בצק עלים זהוב ופריך וטעמה גן עדן. 
 
חומרים לשני שטרודלים רחבים:
 
*1 ק"ג, חבילה בצק עלים מרודד, להפשיר  במקרר יום יומיים.
 
11/2 ק"ג תפוחי עץ ירוקים, אלכסנדר, או גרני סמיט, מקולפים, וחתוכים לשמיניות.
 
לסירופ:
 
11/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
קליפת לימון צהוב, ו/או מיץ מחצי לימון.
מקל קינמון או כפית אבקת קינמון, או כפית תמצית וניל,
50 גר` חמאה,
 
לציפוי:
 
ריבת מישמש
 
אופן הכנה:
 
מתחילים יום קודם,
לבשל כל חומרי הסירופ, (מלבד החמאה), כעשר דקות על להבה נמוכה, לצמצום וריכוז הסירופ. להוסיף את התפוחים החתוכים, להוסיף את החמאה ולבשל עד לריכוך התפוחים, להפוך מדי פעם בזהירות, (להימנע מבישול יתר), שישמרו על צורתם, ויהיו עטופים בסירופ.
לכבות להבה, ולצנן.
לשמור התפוחים בסירופ למשך לילה במקרר, לספיגת טעמים.
 
 
 
 
 
 
 
 
למחרת, לחמם תנור אפיה ל- 180 מעלות.
לרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
להוציא את הבצק מהמקרר, ולעבוד על משטח מקומח קלות. לחלק  הבצק לשניים.
לקחת  חלק אחד, לדקק את הקצוות במערוך, כך שכל חלק יהיה באורך התבנית ובעובי אחיד.
לשים את התפוחים במסננת לסינון עודף הנוזלים.
 מסדרים מחצית התפוחים לאורך הבצק בחצי הרחוק מהגוף, מפזרים מעליהם סוכר ואבקת קינמון, ואם רוצים מפזרים צימוקים או שקדים פרוסים.
 
 
 
 
 
מקפלים את מחצית הבצק מעל התפוחים (לא מגלגלים), מרימים ומעבירים בזהירות לתבנית, כאשר החלק הפתוח לכיוון אמצע התבנית. להדק את קצוות הבצק במזלג לסגירה ומתן צורה דקורטיבית.
 
 
 
 
 
 
 
 
חותכים ומישרים את עודפי הבצק בסכין חד,
מורחים חלמון ביצה מהול במים, 
מסמנים בסכין חדה חתכים לרוחב הבצק העליון בלבד, כגודל החלוקה למנות הרצויות.
 
לחזור על כל הפעולות עם מחצית הבצק שנותר. להניח בתבנית ולהכניס לתנור החם,
לאפות ב -180 מעלות,
במרכז התנור,  
כ 40 - 45 דקות, תלוי בתנור.
 
 
 
 
 
 
 
 
כאשר הבצק זהוב שחום יפה, לשים בכוס כשתי כפות גדושות ריבת מישמש, (לא קונפיטורה), לערבב היטב, שלא יהיו גושים, ולמרוח על השטרודלים מיד עם הוצאתם מהתנור.
 
 
 
 
*תוספות אפשריות למילית:
 
צימוקים כהים מושרים שעה ברום או בקוניאק.
שקדים פרוסים.
 
להגשה:
 
כדור גלידת ווניל איכותית ליד.
*אפשר להחליף את בצק העלים בבצק פילו , ואז מגלגלים לרולדה.
וכאשר מוכן מפזרים אבקת סוכר. 
 
***והגיס שלי אמר לי, שהשטרודל הזה, יותר טעים משטרודל התפוחים שאכל בוינה...אז...כל מילה מיותרת.
ואחד מוכן למשלוח
 
 
 
 
 
עוגת תפוחים של פעם
 
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3716215
 
עוגת תפוחים  אגוזים יין וקינמון
 
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2771190

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת