00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

סזאר

סזאר, חיים פקריס 3, רחובות

 

הגם אתה, סזאר ?

 

כשנכנסנו לראשונה לסזאר, ביסטרו-בר צרפתי בפארק המדע ברחובות, חשנו מיד תחושה של דז`ה וו, כאילו היינו שם בעבר. חלל המסעדה המושקע, הבר, חלונות הזכוכית, התאורה – כל אלה נראו לנו מוכרים למדי. ניסינו לחשוב מהיכן, ולפתע עלו בזכרוננו תמונות ממקומות כמו קפה נואר והסבסטיאן. אז הבנו, סזאר היא גרסת הקופי של אזור השפלה למסעדות הללו.

 

יש מקום לפרגן להתפתחותו המטאורית של פארק המדע ברחובות. אזור ההיי-טק שוקק החיים הזה, נראה כמו האח הקטן של מקבילותיו מרמת החייל והרצליה פיתוח. גם כאן מתכנתים ביום וחוגגים בלילה. גם כמות האנשים וההמולה באזור ביום חמישי בלילה הזכירו את תל אביב, כולל הקושי במציאת חנייה. הגענו למקום במסגרת שבוע הגורמה של מעריב, שהציע במחיר של 79 שקלים דיל של ראשונה-עיקרית-קינוח. התיישבנו על הבר, המקום היה מלא מפה לפה והתרשמנו לטובה מהאווירה.

 

למנה ראשונה הזמנו פיתה סאג` דרוזית (לא בדיוק מנה צרפתית קלאסית), ולמנה עיקרית שניצל עגל חלב (אם כבר קפה נואר אז עד הסוף). חיכינו וחיכינו, ורק לאחר כמחצית השעה הודיע לנו הברמן, תוך כדי התנצלות מחופפת משהו, שבשל תקלה במטבח יוגשו לנו המנות בסדר הפוך, קודם העיקרית ואחר כך הראשונה. הדבר הוצג בפנינו כעובדה, שעלינו לקבלה כפי שהיא, מבלי שהוצע פתרון כלשהו או פיצוי. בשלב זה הרגשנו, שלמרות שמדובר במקום יפה ומושקע, בכל זאת מדובר במסעדת פריפריה. קשה לדמיין את התרחשותו של אינסידנט שכזה בקפה נואר למשל. נכון שתקלות קורות בכל מקום, אך משהו בהתנהלותו של אותו ברמן, שידר כאילו תקלה שכזו היא דבר שבשגרה במקום.

 

ולענייננו, שניצל עגל החלב היה ענקי בגודלו, מצויין בטעמו ולא נפל מהמקבילה התל אביבית הנודעת. הוא היה דק בעובי אפס, טוגן בתשומת לב לפריכות נכונה ותובל מצויין. כמה טיפות לימון שנסחטו עליו, אף הצליחו לשדרגו עוד יותר. יש כאלה שאוהבים את השניצל שלהם עבה ועסיסי, אני מעדיף אותו דק וקריספי. המנה הורכבה משתי חתיכות נפרדות, שיחד יצרו מנת שניצל מפלצתית, שיכולה להספיק בקלות לשני סועדים. בשלב זה הבנו את פשר המשפט, שנכתב בכניסה למסעדה "איזהו הגיבור הגומר את השניצל שלו לבדו".

 

לקראת סוף אכילת השניצל השני, הוגשה המנה הראשונה: פיתה סאג` דרוזית. מדובר בפיתה במילוי בשר טלה וחצילים ברוטב טחינה ופיסטוקים. גם כאן מדובר במנה נדיבת מימדים, אם כי כבדה מאוד וקצת גסה. מה לעשות, שבשלב זה של הארוחה, כשהרגשנו כבר תחושת שובע ניכרת, לא בדיוק השתוקקנו לאכול בשר טלה בפיתה.

 

לקינוח הזמנו פס פאדג` שהיה מאכזב מאוד – פאדג` השוקולד המלבני היה בגודל מכובד מאוד, אך מתוק מדי, מרוכז מדי וחסר כל עידון וחן. התקשנו לאכול ממנו יותר מכמה טעימות.

 

בסזאר, אולי כדי להתאים מטבח שף לפריפריה, מגישים מנות ענקיות במחירים סבירים. אולם מה לעשות, בחיים לא תמיד הגודל קובע. הגשת מנה עיקרית לפני מנה ראשונה אינה מתקבלת על הדעת במקום שמכבד את עצמו. אי אפשר לקחת מהמסעדה את עיצובה המושקע ואת השניצל המצוין, אך את כל השאר נשתדל לשכוח.

 

ציון: 2.5 כוכבים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת