00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

בהדונס

24/08/2007
בהדונס, ביאליק 138, רמת גן

 

החומוס היהודי הטוב בארץ

 

יהודים לא יודעים להכין חומוס. כנראה שזה פגם גנטי - אחרת איך אפשר להסביר את העובדה, שבכל כך מעט מקומות מצליחים לייצר חומוס עברי ראוי. המציאות בארץ כרגע היא, שבשביל מנת מסבחה טובה צריך לכתת רגליים אל בני דודינו ביפו, נצרת, רמלה, טירה, עכו והגליל. החיפוש אחר חומוס ציוני איכותי עשוי להיות סיזיפי למדי. פה ושם אמנם ניתן למצוא חומוסיה סבירה, אך מדובר בדבר נדיר למדי.

 

החומוס היהודי הטוב בארץ הוא זה של בהדונס ברמת גן. לעמי, שמנהל את המקום ביד רמה כבר למעלה מעשרים שנה, אין כלל במה להתבייש מול כל האבו-אים למיניהם. הוא הצליח לייצר את אחת ממנות החומוס המהוללות ביותר במזרח התיכון - ובכך שם אותנו על המפה.

 

 

 

מדובר בחומוסיה אמיתית, על כל מה שמשתמע מכך, כולל מבחינה אסתטית. המקום לא תמיד הכי נקי, אין שרותים ואין מפיות נייר על השולחן. שעות העבודה הן משמונה בבוקר עד שמתרוקן הסיר (בד"כ בסביבות שתיים בצהריים). בסוף השבוע סגור. מגישים פה רק חומוס וסלט, אין כאן צ`יפס, פלאפל, בשר או כל סממן אחר של מסחריות או תאוות בצע יהודית. בשעות השיא התור למנה הנחשקת עלול להיות כה ארוך, עד שלעיתים ההמתנה עשויה להגיע לכמחצית השעה. את המכורים האמיתיים תמצאו שם בשעה שמונה בבוקר, עם קורי שינה בעיניים, סועדים את ליבם ומתענגים על חומוס חמים, שבדיוק יצא מהמכונה.

 

 

המנה עשירה, מגוונת, מפתיעה, פתלתלה ומלאת ריגושים. גדולתה היא בחיבור המושלם בין המרכיבים השונים: החומוס, הפול, הפטרוזילה, הבצל, הטחינה, הביצה החומה ומעל לכל רוטב השום-לימון-פלפלים העוקצני, שנותן לה את טעמה הכל כך מיוחד. הכל זועק שיא הטריות. הפיתה כל כך טעימה, שמפתה לאכול אותה בלי כלום. כל אחד מהמרכיבים טוב כשלעצמו, אך רק החיבור ביניהם הופך את המנה למושלמת. השלם בבהדונס גדול מסך חלקיו. המינונים מדוייקים ונכונים ואסור בתכלית האיסור לבקש מעמי בקשות מיוחדות, הוא לא אוהב שמתחכמים. לבהדונס אגב יש סניפים נוספים שמומלץ, איך נאמר בעדינות, להתעלם מקיומם.

 

ציון: 5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 03/02/2010

 

לאחרונה הפסיק עמי לעבוד במקום - ובמקומו מתפעל אותו זכיין. הפיכת החומוסיה לרשת אפשרה לעמי לצאת לפנסיה מוקדמת אחרי שנים רבות של עבודה קשה ומסורה. המנה כיום קצת פחות מדויקת וצולפת מבעבר. היא אמנם עדיין מוצלחת מאוד - אך כבר אינה מושלמת בטעמה. אם בעבר בהדונס היה מבחינתי אחד מ- 3 החומוסיות הטובות בארץ, הרי שכיום הוא "רק" בעשירייה הפותחת. כנראה שאין תחליף לנשמה ולאצבעות של עמי, וכולי תקווה שיום אחד עוד נשוב לראות אותו כאן בין הסירים. הציון העדכני למקום הוא 4.5 כוכבים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת