44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

כרובית,כרובית כרובית ועוד בטעמים שונים - סדנה לילדים

כרובית,כרובית כרובית ועוד בטעמים שונים - סדנה לילד...
כרובית,כרובית כרובית ועוד סדנה לילדים

 

אין כמו טעמה של כרובית לא מבושלת.

 

 

 

מעט היסטוריה-כל הזכויות שמורות לויקיפדיה

מקור הכרובית באגן הים התיכון (כנראה בקפריסין). בהמשך היא עברה לאירופה, וזכתה לפופולאריות עוד ביוון העתיקה ובקיסרות הרומית, בהן היה נהוג לאכול רק את "החלק הלבן" של הכרובית, דהיינו את הפרחים ועוקציהם. בהמשך, האיטלקים אימצו גם את העלים והגבעולים הירוקים של הכרובית כמאכל לגיטימי. במאה ה-17 הכרובית הגיעה לצרפת והפכה להיות חלק לגיטימי בשולחנו של לואי ה-14. במהירות רבה התחילה הכרובית לצבור פופולאריות מיוחדת בקרב חקלאי חבל ברטאן שבצפון-מערב צרפת שרבים מהם החלו לגדל את הכרובית. כיום הכרובית זוכה לפופולאריות רבה ונחשבת לאחד הירקות הפופולאריים ביותר בישראל בפרט ובעולם בכלל.

 

 

 

כיום הכרובית זוכה לפופולאריות רבה. בדרך כלל הכרובית נאכלת מבושלת או מטוגנת, אך יש

 

 

קלוריות

 

23 קק"ל

ויטמין A

2 מק"ג

ויטמין C

72 מ"ג

ברזל

0.6 מ"ג

סידן

25 מ"ג

מגנזיום

21 מ"ג

חלבונים

1.5 ג`

פחמימות

4.6 ג`

שומן

0.1 ג`

המתכון:
החומרים 2-3 כרוביות בעלות פרחים קטנים
בהתאם למספר הילדים
מספרים לחיתוך הכרובית או סכין
קרש לחיתוך
צלחות הגשה
צלחת הגשה גדולה
כפיות
קיסמים
קעריות לגבינה
גבינה לבנה רכה מסוגים שונים % שתבחרו להכנת מטבל
יוגורט כבשים או שמנת
מעט שמיר קצוץ דק דק ללא גבעול
כפית פפריקה  מתוקה או יותר
גזר חתוך לרצועות
מלפפון חתוך לרצועות/קוביות
פלפל ירוק/אדום חתוך לרצועות / קוביות 
פרוסות פטריות שמפיניון טריות
רצועות /קוביות מנגו
רצועות /קוביות תפוח עץ
ויש אין ספור רעיונות


אופן ההכנה:
מפלחים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בצלחת מרכזית
סביב לכרובית מקשטים ברצועות גזר,מלפפון,פלפלים אחר.

מחלקים את הגבינה לצלוחיות קטנות, מוסיפים מעט שמנת או יוגורט
בכל קערית ומערבבים למרקם אחיד.
לכל קערית מוסיפים מעט מהתבלינים.
מערבבים היטב.
טובלים את הירק/הפרי בקעריות הגבינה המוכנות
ונהנים מאוכל בריא וטעים.
 

אם אהבתם לחצו על תודה


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת