00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ואפל ושוקולד בלגי ברחוב אבן גבירול

קפיצה קטנה לבלגיה

 

בקיץ שעבר, בעיצומה של מלחמת לבנון השנייה, נסענו לטיול בבלגיה, ממלכת השוקולד של אירופה. אי אפשר היה שלא להבחין שם בנוכחותן הבולטת לעין של חנויות מתמחות בשוקולד, עם חלונות ראווה אלגנטים, עיצוב מושך וניחוחות מתוקים משכרים שמטריפים את החושים. החנויות הללו, המלאות בכל טוב, מעשה ידיו להתפאר של השוקולטייר המקומי, מציעות עשרות פרלינים מפתים מכל הסוגים, המינים והטעמים. הטעם מעודן, המרקמים כל כך שונים ממה שהתרגלנו בארץ וחומרי הגלם הם הטובים ביותר שיש. בכל פעם שנכנסנו לבית שוקולד כזה, אמרנו לעצמנו כמה חבל שאצלנו בארץ אין מקומות כאלה.

 

צחוק הגורל הוא שבשנה האחרונה הפך רחוב אבן גבירול בתל אביב, לדבר הכי קרוב במזרח התיכון לרחוב בלגי טיפוסי. אמנם בית העירייה בכיכר רבין לא מזכיר במאום את זה שבכיכר הגדולה בבריסל, אבל בכל הקשור לשוקולד גורמה, נראה שנפל דבר ברחוב. במהלך השנה האחרונה התבשרנו על פתיחתן של לא פחות משש חנויות שוקולד מתמחות באבן גבירול, בהן גם המותגים הבלגים הידועים: ולנטינו, לאונידס ודסקלידס. בנוסף לכך ניתן למצוא ברחוב שני מקומות, המתמקדים בהגשת ואפל בלגי: בריסלס ולה גופרה. החלטנו לצאת לסיבוב טעימות ברחוב, כדי לבדוק הכצעקתה. להלן המסקנות:

 

ובכן, בכל הקשור בואפל בלגי כמה חבל היה לגלות, שמדובר בכישלון חרוץ של שני המוסדות התל אביבים. הגרסא הישראלית לקינוח המדהים הזה, הינה חיקוי חיוור ועגום של המקור. בבלגיה תמיד יוגש הואפל כשהוא חם. מצב הצבירה הזה הוא המפתח לואפל טרי וטוב. בלה גופרה הואפל הוגש ממש פושר. כך התפספס לו המתח של משחק החם-קר של הואפל-גלידה.  בבלגיה הואפל קראנצ`י וממש מתפצפץ בפה בכל ביס. בבריסלס ובלה גופרה אין את אלמנט הקראנצ`יות, הואפל רך מידי וחבל.

 

בכל הקשור לשוקולד נקטנו במדיניות של דגימת 2 פרלינים מכל אחת מהחנויות. מסתבר שבתי השוקולד הישראלים לא נופלים במאום מאלה שפגשנו בבלגיה. ניכר שממש התאמצו לשחזר פה את האווירה, היוקרתיות והסטייל המקוריים. המבחר גדול, המוכרים אדיבים והתחושה קסומה. האסתטיקה משחקת כאן תפקיד מרכזי לא פחות מהשוקולד עצמו, וגם כאן הפרלינים מוכנסים לנייר צלופן שקוף, שנסגר בסרט. קופסאות האריזה למתנה כל כך יפות, שסתם ככה מתחשק לך לקנות משהו למישהו. אינני מעוניין להיכנס לשאלה המיותרת, איזהו השוקולד הטוב ברחוב. כולם הכי טובים, ועל כל אחד לגלות בעצמו מהם הטעמים והמרקמים החביבים עליו.

 

התענוג יקר. מאוד. מחירו הממוצע של פרלין ברחוב נע בממוצע סביב חמישה שקלים - וקשה מאוד להסתפק בפרלין אחד. ההנאה אמנם רבה, אך ברמת תמחור שכזו מדובר בתענוג שלא מיועד לצריכה יומיומית. אם מישהו מתכוון להזמין אורחים הביתה, הרי שמדובר בדאווין מוצלח למדי. זאת גם יכולה להיות אופציה טובה בתור מתנה, שמשדרת יוקרה ואיכות. מצד שני, הישראלי הממוצע ימשיך כנראה לקנות שוקולד פרה בסופר.

 

בית העירייה בבריסל:
 
בית העירייה בתל אביב:
 
ואפל בלגי בבריסלס:
 
ואפל בלגי בלה גופרה:
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת